Logic Light

Cum puteți avea lumină caldă și rece folosind același corp de iluminat

Iluminatul este o parte esențială a vieții de zi cu zi. Faptul de a o putea regla în funcție de nevoile dumneavoastră poate face o diferență uriașă în ceea ce privește confortul și productivitatea de zi cu zi. Lumina albă caldă creează o atmosferă confortabilă, în timp ce lumina albă rece ne poate face să ne simțim mai atenți.

Cel mai comun mod de a crea un amestec de lumină caldă și rece este cu un corp de iluminat care folosește două temperaturi de culoare diferite. Cu lămpile LED moderne, acest lucru poate fi realizat cu un singur modul integrat.

Cum poți folosi luminile de tavan pentru camera de zi pentru a obține lumina potrivită

Cu o lampă de tavan în camera de zi, nu iluminați doar zona aflată direct sub ea – aceasta va ilumina o mare parte din camera de zi. Prin urmare, ar trebui să vă gândiți la ce fel de iluminat este cel mai potrivit pentru livingul dvs.

Mulți oameni preferă să aibă aceeași lumină în sufragerie, dar, deoarece temperatura luminii naturale se schimbă în mod constant, poate fi dificil să se țină pasul. În acest articol, vom vorbi despre cum puteți crea o atmosferă caldă și confortabilă care să ofere și multă lumină.

Lumină caldă și rece folosind același corp de iluminat

Probabil că sunteți familiarizat cu ideea că lumina caldă este mai liniștitoare, iar lumina rece vă face să vă simțiți mai alert. Dacă doriți o atmosferă calmă în camera dvs. de zi, ar trebui să folosiți multă lumină caldă. Dar dacă doriți să vă folosiți camera de zi ca spațiu pentru citit sau pentru a lucra la laptop, atunci este mai bine să optați pentru o lumină mai rece.

Este posibil să creați ambele atmosfere cu același corp de iluminat prin utilizarea variatoarelor: dacă le mutați ușor în sus, temperatura va deveni mai caldă, precum și mai luminoasă. De asemenea, puteți ajusta luminozitatea plafonierelor dvs. prin modificarea puterii acestora: Un bec de 30 de wați va emite mai puțină lumină decât un bec de 60 de wați.

Plafoniere pentru camera de zi

Puteți crea atmosfere diferite prin montarea în camera de zi a diferitelor tipuri de plafoniere. De exemplu, dacă puneți reflectoare îndreptate spre anumite părți ale pereților sau ale mobilierului,

Puteți folosi același corp de iluminat pentru a avea atât lumină caldă, cât și rece, utilizând două surse de lumină diferite. Prin ajustarea intensității fiecărei surse de lumină, puteți oferi o senzație mai mult sau mai puțin caldă sau rece.

De asemenea, puteți regla temperatura de culoare a luminilor din camera dvs. de zi pentru a se potrivi cu starea dvs. de spirit. De exemplu, dacă aveți o cină romantică, o temperatură de culoare mai caldă ar putea fi mai atrăgătoare.

Dacă doriți să aveți lumină caldă și rece în aceeași încăpere, puteți folosi plafoniere living pentru camera de zi sau pentru alte părți ale casei dvs.  Atunci când doriți să obțineți un amestec de lumină caldă și rece, trebuie să folosiți 2 tipuri diferite de becuri care sunt special concepute în acest scop.

Atunci când o lampă de tavan este folosită în camera de zi, aceasta va crea un nivel scăzut de lumină care poate fi folosit pentru a citi sau pentru a vă uita la televizor. Cu toate acestea, dacă doriți mai multă lumină pentru locuința dumneavoastră, atunci ar trebui să luați în considerare utilizarea unei lămpi de masă în schimb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *