Ghiozdanul este articolul cel mai folosit de copilul tău, din întreaga listă de cumpărături pentru un nou an școlar. În ghiozdan va transporta totul către și de la școală, va fi depozitat fie în bancă, fie în vestiarul de la clasă și acasă, fiind supus deseori la un tratament dur.
Totodată, ghiozdanul poate fi utilizat pentru sport și alte activități ce au loc după școală, excursii, petreceri în pijama și vacanțe cu călătorii cu familia în timpul vacanțelor școlare.
Pentru că ghiozdanul copilului tău trebuie să reziste la o utilizare atât de intensă, am întocmit o listă cu ceea ce trebuie să cauți la ghiozdane pentru a fi potrivite pentru copiii de vârstă școlară.
DIMENSIUNEA IDEALĂ A GHIOZDANULUI
În mod ideal, ghiozdanul ar trebui să fie suficient de mare pentru a transporta tot ce au nevoie elevii pentru o zi la școală, fără a fi însă prea mare sau prea greu. Încurajează copilul să fie organizat și să poarte cu el, în ghiozdan, doar ceea ce are nevoie pentru ziua respectivă.
Indicat este ca un copil să nu poarte un rucsac care cântărește mai mult de 10 – 15% din greutatea lui corporală. Totodată, dimensiunea unui ghiozdan trebuie să fie astfel încât să nu treacă mai jos de baza coloanei vertebrale a copilului.
BRETELE REGLABILE ȘI CĂPTUȘITE
Un ghiozdan cu bretele late și căptușite, care au o formă ergonomică, va oferi cel mai mult confort și va proteja umerii împotriva presiunii excesive. Bretelele reglabile vor asigura o poziționare corectă și vor permite ajustarea lor atunci când copilul este îmbrăcat mai gros sau când crește.
Este important ca copiii să se obișnuiască de la început să folosească ambele bretele când poartă ghiozdanul în spate. În felul acesta greutatea ghiozdanului va fi distribuită uniform. Folosirea unei singure bretele va pune presiune inutilă pe unul dintre umeri.
BUZUNARE ȘI OPȚIUNI DE DEPOZITARE
Un ghiozdan cu mai multe buzunare și opțiuni de depozitare le va permite copiilor să-și organizeze lucrurile și să distribuie uniform greutatea în geantă.
Învață-ți copilul să amplaseze, în ghiozdan, articolele mai grele mai aproape de spate și cele mai ușoare mai departe de spate.
Asigură-te că ghiozdanul are un buzunar lateral pentru depozitarea sticlei de apă, astfel încât aceasta să fie ținută în exteriorul ghiozdanului pentru un acces rapid și ușor și pentru a preveni orice accidente care duc la umezirea conținutului interior. Buzunarele laterale sunt, de asemenea, o opțiune excelentă de depozitare pentru umbrelă și tubului de transportat ustensilele pentru ora de desen.
MODELE ȘI IMPRIMEURI
Calitatea și designul sunt importante, dar nu uita să te asiguri că copilului tău îi place stilul rucsacului, deoarece îl va folosi în fiecare zi. Copiilor de toate vârstele le place ca ghiozdanul lor să le exprime propria personalitate și interese personale, așa cum se întâmplă cu toate accesoriile școlare alese, mai ales dacă trebuie să poarte uniformă școlară.
CE VA TREBUI SĂ CARE COPILUL TĂU ÎN GHIOZDAN?
Aceasta este o listă tipică de lucruri pe care copiii trebuie să le poarte în ghiozdan, la școală:
Cutie/caserolă de prânz și săculeț izolat pentru a proteja caserola și pentru a menține conținutul ei mai rece/proaspăt.
- Sticlă de apă;
- Echipamentul sportiv pentru ora de educație fizică;
- Adidași;
- Cărți de la bibliotecă;
- Manuale;
- Caiete;
- Penar;
- Șapcă;
- Pelerină de ploaie (în anotimpul ploios).