Cum sa iti protejezi afacerea de succes de spionajul industrial?

Spionajul industrial, desi nu este legal si etic, acesta exista, iar antreprenorii care nu isi doresc ca secrete de business sau proiecte aflate in derulare sa fie cunoscute de competitie trebuie sa isi ia toate masurile de precautie. 

Care sunt cele mai eficiente metode de a proteja secretele unei afaceri de succes? In continuare sunt prezentate o parte dintre acestea, pe care orice antreprenor le poate lua, indiferent de dimensiunea afacerii. 

Alegerea echipei cu mare atentie 

In primul rand, intr-o echipa trebuie sa existe incredere intre membrii, astfel incat proiectele derulate impreuna sa poata ajunge unele de succes. De aceea, in momentul in care este ales un nou membru, acesta trebuie sa rezoneze cu idealurile echipei, cu modul de lucru si sa aiba interese comune cu aceasta. 

Cand vine vorba despre un proiect care urmeaza a fi lansat si care are premisele unui proiect de succes, persoanele care lucreaza la dezvoltarea acestuia trebuie sa fie cat mai putine si alese cu mare atentie, pentru a nu exista scurgeri de informatii, care ulterior pot ajunge la competitie. 

Folosirea unor dispozitive de spionaj sau contraspionaj 

Accesul tot mai facil la echipamentele de spionaj si diversitatea foarte mare a formelor sub care sunt disponibile acestea face ca riscul de a fi spionati membrii unei companii, fie in timpul sedintelor, fie in timpul dezvoltarii proiectelor, sa fie unul ridicat. 

Prin urmare, pentru a-si proteja ideile si afacerea, antreprenorii pot folosi un detector camere in sala in care urmeaza sa aiba loc sedinta, de exemplu. Astfel vor putea fi identificate camerele spion oriunde ar fi acestea montate si chiar daca sunt deja in functiune sau in stand by.  

In plus, unele dintre aceste camere au si functia de a detecta microfoane, care pot functiona pe mai multe frecvente, gradul de performanta fiind deci unul mai mare. 

In concluzie, cum afacerea este foarte importanta pentru orice antreprenor, protejarea acesteia este esentiala, mai ales pentru a se bucura de succesul pe care il tinteste acesta, odata cu lansarea de noi proiecte – care pot fi servicii sau produse.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *