Cum si de ce sa personalizezi o ceremonie de inmormantare?

Personalizarea unei inmormantari se poate face prin muzica, texte, flori….va prezentam in randurile de mai jos idei de personalizare a unei ceremonii de inmormantare, pentru a oferi un ultim omagiu mai special fiintei dragi care a plecat dintre noi. Trebuie sa stii ca exista numeroase servicii funerare care ofera aceasta posibilitate de personalizare.

Numeroase sunt persoanele care isi imagineaza inmormantarea drept un moment trist, rece. Cu toate acestea, acest moment poate fi si unul placut, in limita posibilitatilor. Chiar daca este greu, extrem de geu sa treci peste pierderea unei fiinte dragi, aceasta etapa a inmormantarii este una prin care cu totii trebuie sa trecem la un moment dat in viata. Atunci de ce sa nu facem din inmormantarea unei persoane dragi un moment frumos, sa avem o amintire cat de cat placuta?

O ceremonie unica pentru o viata unica.

 Ceremoniile de inmormantare traditionale propuse de pompele funebre dureaza in general 45 de minute sau 30 de minute in cazul unei ceremonii civile penru cei care au optat pentru incinerare. Insa putem rezuma o viata intreaga la 30-45 de minute? Putem sa ne luam ramas bun de la o fiinta draga intr-un timp atat de scurt? Deoarece fiecare viata este unica, persoanele care pleaca de langa noi au dreptul la servicii funerare unice, la o ceremonie unica. De aceea, este esential sa alegi cu atentie textele, muzica, rugaciunile care vor fi citite in timpul funeraliilor.

Ceremonia de inmormantare reprezinta prima etapa in procesul doliului. Cauta poze, muzica pe care avea obiceiul defunctul sa o asculte, cauta un mesaj pentru un ultim ramas bun…toate acestea te vor rascoli dar te vor linisti in acelasi timp.

Ce elemente se pot personaliza in timpul unei inmormantari?

Omagiul, acorda-ti timp pentru a scrie un omagiu, un mesaj care vine din inima, adresat defunctului dar si persoanelor care participa la inmormantare. Daca aceasta misiune ti se pare mult prea dificila atunci apeleaza la o alta persoana care l-a cunoscut foarte bine. Umorul este adesea binevenit in acest mesaj deoarece ne permite sa amestecam lacrimile cu zambetele si sa indulcim aceste moment dificil.

Muzica si cantecele.

 Dragostea si moartea sunt cele mai abordate teme in muzica. Exista numeroase melodii clasice pe tema mortii precum cantece sacre, cantece funebre, requiem, arii din opera. Aceste cantece evoca cel mai adesea speranta intalnirii cu Dumnezeu.

Textele citite.

Numeroase sunt poemele, rugaciunile si textele profane existente pe tema mortii. Poti alege un extract dintr-o carte, un autor sau cateva strofe dintr-o poezie pe care defunctul o aprecia sau proverbe care il caracterizau.

Florile.

 Pentru a personaliza o inmormanter este posivil sa alegi florile prefeerate ale defunctului sau o floare care crestea in gradina sa si ii era extrem de draga. Unele flori ne pot aminti de meseria defunctului, daca era aproape sau nu de natura – flori de camp sau spice de grau pentru un agricultor, ciorchine de struguri pentru un vinificator si nisip fin pentru un marinar spre exemplu.

Locul.

 Majoritatea ceremoniilor de inmormantare au loc la o capela sau la cimitir. Insa, uneori, persoanele se strang in gradina defunctului, in natura (pentru a arunca cenusa), intr-un teatru daca a fost actor, etc.

Pentru a beneficia de o inmormantare personalizata pentru o persoana draga poti apela cu incredere la servicii funerare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *