bicicleta eliptica

Cum te ajuta bicicleta eliptica sa scapi de kilogramele in plus?

Daca vrei sa slabesti, bicicleta eliptica este una dintre cele mai eficiente variante. Acest aparat fitness a devenit foarte popular in salile de sport, deoarece creeaza o miscare similara cu alergatul si nu provoaca acelasi impact asupra articulatiilor precum o banda obisnuita.

In cazul in care ai decis sa achizitionezi un model profesional si sa-l folosesti acasa, ar fi bine sa stii mai intai cateva lucruri. Mai jos, vei afla cum functioneaza aparatul si ce program trebuie sa urmezi pentru a obtine rezultatele dorite intr-un timp mai scurt.


Bicicleta magnetica sau eliptica?

In general, un model eliptic este diferit de modelul magnetic prin faptul ca nu exista un dispozitiv de sprijin. Din acest motiv, musculatura picioarelor este mai solicitata. De asemenea, manerele mobile si pozitia verticala obliga antrenarea muschilor abdominali, a spatelui si a bratelor. Astfel, intregul corp este pus in miscare.

Datorita acestui avantaj, bicicleta eliptica pe care o vei gasi in magazinul online Sport-Mag permite arderea unui numar suplimentar de calorii. Avand in vedere faptul ca este conceputa special pentru scaderea in greutate, nu este la fel de eficienta pentru procesul de tonifiere. Totusi, poate fi folosita in acest scop, daca alegi sa pedalezi 20 de minute in mod intensiv.


Unde trebuie sa fie pozitionat motorul?


Bicicleta cu motor in fata are un sistem de functionare similar cu cel al stepper-ului si poate fi achizitionata la un pret accesibil. Modelele cu motorul in spate sau pe centru sunt mai eficiente, fiindca iti permit sa lucrezi musculatura, incurajand in acelasi timp o postura confortabila. Desi pretul acestora este mai mare, pe termen lung reprezinta o investitie mai buna.

Alege o bicicleta eliptica care sa aiba gradul de rezistenta ridicat! Cu cat pedalele sunt mai greu de deplasat, cu atat efortul solicitat va deveni mai mare. Acest mecanism poate fi ajustat in mod mecanic sau automat. Prima metoda presupune sa faci tu schimbarea manual, iar a doua are loc prin intermediul unei comenzi date pe un panou de control.


Cum sa te antrenezi intr-un mod eficient?


Pierderea in greutate este un proces dificil si necesita efort constant. De aceea, este necesar sa dedici cel putin 30 de minute intr-o sedinta si sa faci antrenamentul de minimum 3 ori pe saptamana. Foloseste, de fiecare data, bicicleta eliptica la o intensitate diferita. In felul acesta, corpul nu se adapteaza si poti consuma mai multe calorii.

Incepe cu o incalzire de 5 minute, pe care sa o faci intr-un ritm moderat. Daca intensitatea poate fi setata, foloseste un nivel mai mic. Pe parcurs, poti schimba frecventa pana la 10 si inapoi. In ultimele 2 minute, este recomandat sa o pastrezi la nivelul 4 pentru a putea pregati corpul de sfarsitul antrenamentului.


De unde sa achizitionezi o bicicleta eliptica?

Indiferent cat de mult iti doresti sa faci sport, s-ar putea ca timpul pe care il ai la dispozitie sa nu fie suficient pentru a merge la sala. Totusi, exista metode prin care poti pierde in greutate din confortul propriei case. Alege un magazin online in care sa ai la dispozitie o gama variata de biciclete fitness si alte aparate la preturi accesibile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.