Curarti complex

Ce nutrienti favorizeaza productia de colagen ?

Unitatile de procolagen care stau la baza a ceea ce se transforma apoi in colagen, sunt produse de organism prin combinarea doi aminoacizi- glicina si prolina si cu aportul vitaminei C.

Asadar, in organismul uman are o capacitate mai ridicata de productie a acestei proteine in cazul in care dispune de depozite de substante nutritive precum:

  • Vitamina C
  • Proline
  • Glicina
  • Cupru
  • Antocianidine
  • Vitamina A
  • Proteine de calitate ridicata
  • Tratamentul osteoartritei

Suplimente de colagen pot contribui la imbunatatirea functiei articulare la persoanele care sufera de osteoartrita.

Turmericul

Rezultatele studiilor au aratat ca tratamentul cu turmeric standardizat poate reduce simptomele, avand efecte similare ibuprofenului si diclofenacului. Desi turmericul este cunoscut mai bine in bucatarie, ca acel condiment galben care se pune in curry-uri sau in alte mancaruri de inspiratie orientala, acest rizom a fost folosit din cele mai vechi timpuri ca remediu in India si China.

Cercetarile stiintifice recente arata ca extractul de turmeric poate fi folosit cu prudenta pentru a usura simptomele osteoartritei si ale atritei reumatoide.

Curcumina din turmeric, utila in poliartrita reumatoida

Nu turmericul in sine este cel care inhiba inflamatia prezenta in cazul poliatritei reumatoide, ci curcumina, substanta activa din turmeric. Cercetatorii au observat ca aceasta substanta naturala blocheaza anumite enzime si citokine care duc la inflamatie.

Rezultatele studiilor sugereaza posibilitatea ca aceasta substanta din compozitia turmericului poate fi folosita ca tratament adjuvant in diverse tipuri de artrita.

Consumul de proteina este foarte important atunci cand dorim sa crestem in masa musculara de calitate deoarece doar proteina va intra in constructia noului tesut muscular.

Atunci cand consumam proteina aceasta este divizata in mici fragmente denumite aminoacizi, pe care corpul ii foloseste pentru cresterea celulei musculare.

Acidul hialuronic

Acidul hialuronic este componenta majora a lichidului sinovial, care reduce frecarile dintre cartilajele articulare in timpul miscarii.

In sprijinul sanatatii articulatiilor vine Curarti Complex, care este un supliment alimentar, cu turmeric si betaciclodextrina, condroitina si glucozamina, colagen hidrolizat, acid hialuronic, magneziu, curcuma, vitamina C si proteine. Aceasta combinatie asigura protejarea articulatiilor impotriva degradarii, mentine lubrifierea articulatiei, reda elasticitatea articulatiilor, reduce durerile articulare, stopeaza degenerarea tesuturilor elastice din incheieturi.

Acest supliment este recomandat frecvent pentru suplimentarea tratamentului inflamatiilor artritice, pentru suplimentarea tratamentului leziunilor articulare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.