BF Drinks

Cutiile metalice – un cadou inedit pentru prieteni. 5 utilizări practice și estetice

Cutiile metalice s-au hotărât să își recapete gloria și popularitatea de odinioară, deși colecționarii nu au încetat niciodată să mai adauge încă o cutie de metal la colecția lor. Cu design-uri mai îndrăznețe ca oricând, cu imprimeuri și motive emblematice, de diferite forme și dimensiuni, cutiile metalice pot aduce un plus de caracter în orice bucătărie, pe lângă faptul că sunt foarte practice, calitative și utile.

Cutia metalică – cât de potrivită este pentru a fi oferită cadou?

Cutiile metalice prezintă o multitudine de avantaje, motiv pentru care constituie întotdeauna un cadou inedit. În primul rând, reprezintă o opțiune de depozitare deosebit de estetică, aducând un plus de caracter oriunde le-am așeza, fie că este vorba despre rafturile deschise din bucătărie, despre atelierul nostru de pasiuni sau despre birou. În al doilea rând, sunt durabile, ecologice și mult mai prietenoase cu mediul în comparație cu alte opțiuni de depozitare convenționale, cum ar fi pungile de plastic sau de hârtie. În al treilea rând, contribuie la organizarea eficientă a tuturor lucrurilor pe care le deținem, astfel încât putem să ne bucurăm de locuințe curate, ordonate și lipsite de haos. Nu ne rămâne decât să ne luăm la revedere de la pungile din plastic zgomotoase și enervante, de la elastice sau cârlige și de la pungile de hârtie pe care trebuie să avem grijă să nu le udăm și să nu le murdărim.

În schimb, cutiile metalice vor deveni un punct culminant vizual oriunde vom decide să le amplasăm. Capacele se închid ermetic, astfel încât putem depozita în condiții adecvate alimente precum făină, zahăr, cereale, nuci și semințe, dar și ceai și cafea. În plus, cutiile metalice pentru alimente sunt disponibile în diverse dimeniuni și forme, ceea ce le face potrivite pentru diferite scopuri. Date fiind toate aceste caracteristici, o cutie metal poate fi oricând un cadou estetic și util. De asemenea, în loc să cumpărăm o cutie sau o pungă de cadou, putem împacheta darul într-o cutie metalică, sporind și mai mult funcționalitatea cadoului.

Ce utilizări poate avea o cutie din metal?

Indiferent că veți ambala cadoul într-o cutie de metal sau că v-ați decis să îi dăruiți unei persoane dragi o cutie metalică, există numeroase utilizări pentru o simplă cutie de metal.

Iată 5 utilizări creative și practice:

Cultivați plante aromatice. Folosiți una sau mai multe cutii metalice pentru a pune la punct propria grădină de plante aromatice chiar în confortul propriei bucătăriei. Cu o colecție de cutii metalice vintage, veți avea o grădină estetică și colorată. Aveți nevoie doar de pământ și de semințe. Puteți cultiva și mentă, mai ales dacă aveți un mic loc în baie unde ați putea pune cutia cu mentă.

Creați aranjamente florale. Cutiile metalice pot deveni oricând vaze atrăgătoare pentru flori proaspete sau flori uscate. Le puteți folosi ca piesă centrală în bucătărie, pe o comodă sau chiar și pe pervaz.

Pentru depozitare în bucătărie. Folosiți cutii metalice vintage pentru a depozita ustensilele de gătit pe care le folosiți de fiecare dată când preparați mese. Veți oferi blatului și întregii bucătării o notă retro, foarte atrăgătoare.

Depozitare pe mai multe niveluri. Dacă dețineți cutii din metal de diferite dimensiuni și înălțimi, deja puteți pune la punct o adevărată strategie de organizare a alimentelor din cămară. Cutiile de dimensiuni foarte mari le puteți folosi pentru depozitarea pastelor, cutiile medii le puteți folosi pentru făină, zahăr și sare, în timp ce cutiile mai mici pot fi folosite pentru griș, pesmet, zahăr pudră și alte ingrediente. Iar dacă aveți cutii de foarte mici dimensiuni, acestea sunt perfecte pentru depozitarea ingredientelor pentru prăjituri, de la bicarbonat, praf de copt și până la esențe.

Nu în ultimul rând, dacă sunteți o persoană foarte creativă și tot timpul aveți în minte o idee, cu siguranță ați acumulat o varietate de materiale creative. Cu ajutorul cutiilor metalice, vă puteți depozita cu stil toate materialele creative de care aveți nevoie pentru a vă pune în aplicare toate ideile. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *