viteza-incarcare-site

De ce contează viteza de încărcare a site-ului?

Viteza de încărcare poate fi asociată în mod direct cu succesul pe care îl are un website, iar acest lucru are loc din mai multe cauze. Viteza de încărcare se referă la cât de rapid răspunde site-ul atunci când navigăm pe el și ar trebui să fie lesne de înțeles de ce se pot pierde clienți dacă serviciul nu este unul acceptabil.

În ziua de astăzi, societatea ne-a făcut mai impulsivi, iar noi am început să avem din ce în ce mai puțină răbdare. Iar dacă un website este lent, peste 90% dintre utilizatori vor renunța să îl folosească. Ține-ți cont ca pachetul de hosting ales contribuie direct la viteza de încărcare a site-ului. Un site gazduit pe VPS se va încărca mult mai repede decât un site pe o soluție shared de găzduire.

Dar nu este vorba doar de opinia subiectivă pe care o au clienții. Viteza de încărcare afectează site-ul din punct de vedere SEO, dar și din alte aspecte pe care le vom acoperi pe scurt în cadrul acestui articol.

Cum te afectează viteza de încărcare a site-ului

Poți pierde clienți

Pe scurt, cu cât hostingul este mai bun  și pagina este optimizată mai eficient, cu atât vei îmbunătăți experiența pe care o au utilizatorii. Conform unui studiu efectuat la sfârșitul anului 2019, în cazul PC-urilor, peste 25% dintre utilizatori vor închide pagina dacă aceasta durează mai mult de trei secunde să se încarce. Dacă vorbim de telefoane mobile, atunci procentul este de aproape trei ori mai mare. Aproximativ 75% dintre cei care vitează un site de pe un smartphone nu așteaptă mai mult de 3 secunde ca un site să se încarce.

Viteza de încărcare este foarte importantă pentru SEO

SEO înseamnă Search Engine Optimization și, pe scurt, se referă la optimizarea site-ului tău pe diferite cuvinte cheie, ca acesta să apară cât mai sus pe în căutările de la Google. Sunt multe aspecte care afectează SEO, cum ar fi conținutul de pe site, dar viteza de încărcare este un factor introdus încă de acum 11 ani, din 2010. Practic, dacă ai o viteză de încărcare mai bună față de companiile din competiție, Google nu te va penaliza așa cum o va face cu celelalte site-uri.

Ce poate scădea viteza de încărcare

De obicei, o pagină care are prea multe imagini va avea o viteză de încărcare redusă, deoarece întregul conținut este descărcat pe PC-ul utilizatorului. Practic, dacă o pagină are foarte mult conținut și ocupă un spațiu de stocare considerabil, viteza de încărcare va scădea în mod considerabil.

Nu putem acoperi toți factorii care pot duce la congestionarea timpului de răspuns al site-ului, dar ține minte că viteza de încărcare nu e doar necesară, dar și imperativă pentru a avea succes în mediul online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *