arsuri in spate pe coloana

Dureri de spate frecvente: cauze și tratamente

Majoritatea oamenilor experimentează dureri de spate la un moment dat în viața lor. Este unul dintre cele mai frecvente motive pentru vizitele la medic. Durerea de spate poate varia de la o durere surdă, constantă la arsuri in spate pe coloana.

Există multe cauze ale durerilor de spate, printre care: încordarea de la ridicarea de obiecte grele, postură proastă, boli degenerative precum artrita sau osteoporoza, stenoza coloanei vertebrale (îngustarea canalului spinal) și hernia de disc.

Tratamentul durerii de spate depinde de cauza și severitatea durerii. Pentru unii oameni, odihna și medicamentele fără prescripție medicală sunt tot ceea ce este necesar. Alții pot necesita terapie fizică sau intervenție chirurgicală.

Cauzele durerii de spate:

Poziție proastă

Poziția proastă este o cauză comună a durerilor de spate. Poziția proastă, stând în picioare sau în picioare pentru perioade lungi de timp, poate contribui la durerea de spate. Există mai multe lucruri pe care le puteți face pentru a vă îmbunătăți postura și pentru a reduce durerile de spate.

În primul rând, fii conștient de postura ta. Când stai în picioare, stai drept și ține umerii în jos și relaxați. Când stați, așezați-vă drept și țineți picioarele drepte pe podea. Dacă trebuie să stați pentru perioade lungi de timp, faceți des pauze pentru a vă plimba și a vă întinde.

În al doilea rând, întărește-ți mușchii de bază cu exerciții. Mușchii de bază mai puternici vor ajuta la susținerea coloanei vertebrale și la reducerea durerilor de spate.

În cele din urmă, exersează ergonomia bună atunci când lucrezi la un birou sau computer. Asigurați-vă că scaunul este la înălțimea potrivită și că ecranul este la nivelul ochilor.

Tensiune musculară

Există multe cauze diferite ale durerilor de spate, dar una dintre cele mai frecvente este tensiunea musculară.

Tensiunea musculară poate fi cauzată de o varietate de lucruri, inclusiv postură proastă, stres, suprasolicitare și răni. Poate duce adesea la spasme musculare, care pot fi extrem de dureroase. Din fericire, există multe tratamente disponibile pentru tensiunea musculară.

Purtând tocuri înalte

Purtarea tocurilor înalte poate duce la dureri frecvente de spate. Înălțimea adăugată pune o presiune suplimentară asupra spatelui și coloanei vertebrale, ceea ce poate provoca durere și rigiditate. Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a preveni sau trata durerile de spate cauzate de purtarea de tocuri înalte.

-Purtați pantofi cu toc sau platformă joasă pentru a vă ajuta să vă distribuiți mai uniform greutatea.

-Evitați să purtați tocuri pentru perioade lungi de timp sau să stați în ele prea mult timp.

-Întinde-ți spatele și picioarele înainte și după ce porți tocuri.

Obezitatea

Obezitatea este un factor major care contribuie la durerile de spate, deoarece greutatea suplimentară pune presiune asupra coloanei vertebrale și a mușchilor. Există o serie de tratamente disponibile pentru cei care suferă de dureri de spate, inclusiv kinetoterapie, medicamente și intervenții chirurgicale.

Dacă sunteți obez și suferiți de dureri de spate, aveți la dispoziție o serie de opțiuni. Terapia fizică poate ajuta la întărirea mușchilor din jurul coloanei vertebrale și la reducerea inflamației. Medicamentele pot ajuta la ameliorarea durerii și la îmbunătățirea mobilității. În cazuri severe, poate fi necesară o intervenție chirurgicală pentru a corecta problema. Indiferent de tratamentul pe care îl alegeți, este important să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a găsi cea mai bună opțiune pentru dvs.

Tratamente pentru durerile de spate:

Dacă ești unul dintre milioanele de oameni care suferă de dureri de spate, știi cât de debilitant poate fi. Vestea bună este că există o serie de tratamente eficiente disponibile care vă pot ajuta să vă ameliorați durerea.

Unul dintre cele mai comune tratamente pentru durerile de spate este kinetoterapia. Terapia fizică poate ajuta la întărirea mușchilor din spate și la îmbunătățirea flexibilității. De asemenea, poate ajuta la reducerea inflamației și umflăturilor.

O altă opțiune de tratament pentru durerile de spate este îngrijirea chiropractică. Chiropracticienii folosesc o varietate de tehnici pentru a manipula coloana vertebrală și pentru a reduce presiunea asupra nervilor. Acest lucru poate ajuta la reducerea durerii și la îmbunătățirea funcției.

Dacă sunteți în căutarea unei abordări mai naturale pentru a vă trata durerile de spate, acupunctura poate fi o opțiune care merită luată în considerare. Acupunctura presupune introducerea de ace subțiri în anumite puncte ale corpului.

În concluzie, dacă ne confruntăm cu dureri de spate frecvente, există câteva lucruri pe care le putem face. Putem încerca remedii la domiciliu, cum ar fi administrarea medicamentelor. Dacă acestea nu funcționează, ar trebui să ne consultăm cu medicul nostru pentru a vedea dacă există o problemă de bază mai gravă. În majoritatea cazurilor, totuși, durerile de spate sunt tratabile și putem găsi alinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *