Este sigur sa folosesc alt incarcator pentru laptopul meu?

Raspunsul scurt este: Nu. Nu ar trebui sa folositi in mod intentionat incarcatorul unui alt laptop. Nu conteaza daca sunteti in graba sau daca bateria dvs. este pe cale sa moara. Conectarea unui alt incarcator care nu este destinat modelului dvs. specific nu va duce la nimic bun. De fapt, s-ar putea deterioreze bateria in cele din urma si va trebui sa obtineti una noua. Acum, ca stii ca nu ar trebui sa folosesti incarcatorul unui alt laptop, sa ne uitam de ce nu. Tine cont si de faptul ca pe piata exista mai multe modele de incarcatoare laptop (https://www.onlaptop.ro/incarcatoare-laptop) pe care le poti folosi, dar asta nu inseamna ca si trebuie sa le folosesti.

Cerinte de putere

Toate laptopurile sunt diferite si nici cerintele lor de putere nu sunt la fel. Unele laptopuri necesita mai multa energie; ganditi-va la laptopurile pentru jocuri. Incarcatoarele lor sunt construite pentru nevoile specifice de energie ale laptopului. Daca utilizati un incarcator care nu furnizeaza suficienta energie sau care furnizeaza prea multa energie unui laptop, riscati sa deteriorati bateria. Exista, de asemenea, posibilitatea de a deteriora alte componente hardware de pe laptop, asa ca cel mai bine este sa evitati.

Distrugerea bateriei se poate intampla imediat sau deteriorarea ar putea sa apara in cele din urma. De obicei, atunci cand nu folositi baterii originale, laptopul s-ar putea sa afiseze un mesaj prin care anunta ca bateria nu poate fi incarcata.

Nu folositi incarcatoare de la alte branduri

Incarcatoarele pentru laptop nu sunt menite sa se amestece. Daca aveti un incarcator de laptop Dell si il conectati la un laptop HP, acesta va va deteriora bateria. Nu va conta daca incarcatorul furnizeaza cantitatea potrivita de energie, amestecarea incarcatoarelor de la diferiti producatori nu este niciodata o idee buna, iar bateriile laptopului ar putea sa le respinga pur si simplu pentru ca nu provin de la un producator autorizat. S-ar putea sa reusiti sa scapati de restrictii daca utilizati incarcatoare de la acelasi producator care pot furniza cantitatea potrivita de energie, dar acesta este un mare „daca”. Cel mai bine este sa evitati amestecarea incarcatoarelor, chiar si de la acelasi brand.

Knock-off-uri ieftine

Unele incarcatoare sunt ieftine, in timp ce altele pot avea un pret mediu. Daca doriti sa inlocuiti incarcatorul laptopului si sunteti tentati sa cumparati un knock-off ieftin, trebuie sa stiti ca este la fel ca si utilizarea unui incarcator de marca diferita. Nu exista nicio modalitate de a determina calitatea unui incarcator knock-off si, desi acesta poate pretinde ca furnizeaza o anumita cantitate de energie, nu puteti fi sigur daca chiar o face. Stati departe de incarcatoarele foarte ieftine. Cheltuiti banii in plus si obtineti un original sau va veti inlocui bateria foarte curand. Cititi mai multe pe blogin acest sens.

MacBook-uri

MacBook-urile sunt o oarecare exceptie de la aceasta regula. Puteti utiliza probabil un incarcator MacBook cu un alt MacBook, cu conditia sa fie indeplinite cerintele de alimentare, dar nu ar trebui sa folositi niciodata un incarcator knock-off sau sa incercati sa utilizati un incarcator care nu este Apple. Pe langa faptul ca veti distruge bateria, veti pierde si garantia.

Ca o nota suplimentara, componentele electronice responsabile cu incarcarea bateriei se afla in notebook / laptop. Deci, termenul de incarcator este  gresit folosit. Din punct de vedere „electric”, lucrurile care sunt solicitate pentru buna functionare sunt: ​​nivelul de tensiune si amperajul nominal maxim. Bineinteles ca producatorii, pentru a-si proteja afacerile, au pus un alt strat de „securitate” folosind diverse elemente specifice si / sau firmware / software pentru identificarea propriului dispozitiv si de cele mai multe ori tipuri diferite de conectori. Acestea sunt motivele pentru care nu puteti folosi alt incarcator de la alt brand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.