Este un apartament cu 3 camere suficient de spatios pentru o familie cu doi copii?

Este un apartament cu 3 camere suficient de spatios pentru o familie cu doi copii?

Cand ai primul copil, probabil nu te muti din locuinta. Dar cand apare al doilea e nevoie de mai mult spatiu si trebuie sa cauti un loc mai mare. Multe persoane sunt incantate de ideea unei case. Pana la urma le ofera un spatiu mai privat si mai mare. Insa ai fi surprins/a sa afli ca in situatia in care ai doi copii, un apartament cu 3 camere poate avea avantaje.

Aceste avantaje sunt indeajuns de puternice incat multe familii aleg sa-si paraseasca casele pentru un apartament cu 3 camere. Desigur, nu e usor sa te muti, mai ales cand ai doi micuti cu tine. Dar merita!

Avantajele unui apartament cu 3 camere pentru familii cu 2 copii

Ei bine, desi ai 2 copii, varsta acestora conteaza. In functie de ea, tu si partenerul/partenera puteti avea mai mult sau mai putin spatiu:

  • Ambii copii cu varsta de pana la 3 ani

Atunci cand sunt micuti, copiii pot dormi cu tine si partenerul/partenera in camera. Astfel sunteti mai aproape de ei si aveti 2 camere libere! Daca lucrezi de acasa, una din camere poate fi biroul tau. Iti poti aseza materialele de lucru intr-o camera fara distrageri pentru a te concentra mai bine si a fi mai productiv/a. Iar in colt poti aseza niste gantere, benzi sau alte echipamente de fitness pentru a fi in forma!

Cea de-a doua camera poate fi destinata oaspetilor. Daca vin din afara orasului, aveti un loc mai bun in care sa petreceti timpul. De obicei, apartamentele cu 3 camere au si living, ceea ce inseamna ca puteti sa va distrati acolo cu oaspetii. La final, acestia pot merge in camera lor sa doarma, fara sa fie nimeni deranjat!

  • Un copil pana in 3 ani si unul mai mare de 3-4 ani

Cand copii cresc, acestia o sa aiba nevoie de camera lor. E important pentru ei sa aiba un loc privat si intim in care pot sa se dezvolte. Astfel, copilul cel mare are nevoie de camera lui. Ei bine, daca tu sau partenerul/partenera lucrati de acasa, puteti ramane la biroul de acasa/home office. Daca nu, puteti ramane la varianta unei camere pentru oaspeti.

In principiu, puteti face de vreti cu camera aceea. Sau daca nu vreti sa va complicati, poate fi camera de depozitare. Mai ales daca aveti multe lucruri.

  • Ambii copii peste 3-4 ani

Deja toate camerele sunt ocupate. Una de tine si partener/a, iar celelalte doua de fiecare copil. Astfel, aveti doar livingul pentru activitati. Bineinteles, in cativa ani puteti decide sa va mutati intr-un loc mai spatios. Insa apartamentele cu 3 camere au de obicei 2 bai, bucatarie spatioasa si living room mare. Este destul loc pentru toti membrii familiei si niciun membru nu va fi nevoit sa astepte randul la baie sau sa nu aiba suficient loc de a sta la masa impreuna cu familia.

Fiecare membru al familiei se poate bucura de intimitate intr-un astfel de apartament, iar lipsa spatiului nu va fi o problema intalnita in cazul acestor imobile. Apartamentele cu 3 camere care au fost construite de un dezvoltator imobiliar cu experienta sunt compartimentate astfel incat fiecare membru al familiei sa aiba suficient spatiu de depozitare, dar si de tranzit in locuinta.

Ce avantaje aveti tu si partenerul/partenera si copiii

In primul rand, veti avea mai mult timp sa petreceti cu copiii, deoarece nu sunt atatea lucrari de mentenanta. Nu trebuie curatate atatea geamuri si spalate atatea podele precum in cazul unei case. Astfel, economisiti timp si energie pe care le puteti directia asupra copiilor. O relatie stransa in familie e importanta, in special pentru dezvoltarea emotionala a copiilor. 

De asemenea, copiii au cu cine se juca. In jurul caselor nu sunt atat de multi vecini precum in apartament. Astfel, multi copii nu au multi prieteni din care sa aleaga. In schimb, in jurul apartamentelor o sa fie o gramada de locuri de joaca cu multimi de copii. Si ce e mai important decat prieteniile intre cei mici?

In final, puteti opta pentru un apartament in oras sau intr-un cartier rezidential. Cel in oras o sa fie mult mai ieftin si are conditii bune pentru familii. In schimb, intr-un cartier rezidential, desi costa mai mult, conditiile sunt aproape de lux. Insa alegerea asta depinde de tine si partener/a, luand in considerare si nevoile copiilor si varstele lor.

Alege un apartament cu 3 camere si bucura-te de mai putina munca si mai multa apropiere in familie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *