Ești proprietarul unei afaceri mici? Iată de ce să alegi factoringul ca formă de finanțare!

Vrei ca firma pe care o deții să înceapă proiecte noi fără să îți faci griji în legătură cu facturile cu plata la termen pe care le ai de încasat? Dacă da, factoringul este o opțiune excelentă pentru tine.

Alte motive bune pentru implementarea factoringului includ posibilitatea de a-ți plăti angajații și furnizorii la timp, precum și crearea unui stoc de marfă și acoperirea oricăror cheltuieli neprevăzute.

De ce să alegi factoringul?

Dacă afacerea ta trebuie să-și îmbunătățească fluxul de numerar, atunci factoringul este alegerea inteligentă care îți permite să te concentrezi pe dezvoltarea firmei tale.

Clienții care necesită ceva mai mult timp pentru a-și achita facturile restante pot reprezenta un inconvenient major pentru afacerea ta. Odată ce apelezi însă la factoring, o companie de factoring îți va cumpăra facturile cu plata la scadență pe care clienții tăi încă nu le-au achitat. Compania de factoring îți va achita contravaloarea facturilor, urmând ca ea să recupereze banii de la clienții tăi.

Asta înseamnă nu doar că obții banii pe facturi atunci când ai nevoie, dar și că îți permiți să te concentrezi pe noi oportunități.

Factoringul este o opțiune excelentă pentru afacerea ta dacă nu ai timp sau resurse pentru a aștepta termenele de plată solicitate de clienți. Compania de factoring va efectua o evaluare a creditului clienților tăi înainte de a subscrie datoria.

Dacă firma ta este relativ nouă și nu ai un istoric de credit extins, atunci factoringul poate deschide calea pentru noi oportunități. Prin factoring, facturile tale sunt cumpărate de o companie de factoring pentru care vei obține banii rapid, având posibilitatea să te concentrezi pe gestionarea afacerii și creșterea acesteia, mai degrabă decât să cauți soluții urgente de finanțare.

Când vine vorba de factoring, ai libertatea de a alege câte facturi vrei să vinzi. Poți apela la factoring pentru a obține numerar rapid într-o perioadă scurtă de timp doar pentru câteva facturi mari. Sau poate vrei să optezi pentru mai multă supraveghere administrativă, toate facturile cesionate fiind gestionate de compania de factoring.

Banii pe care îi câștigi din vânzarea facturilor restante îți aparțin în totalitate și îi vei administra după cum crezi de cuviință. Nu trebuie să îi returnezi, plătind rate către investitori sau către bancă. Pur și simplu, îi poți investi în marfă nouă, poți să plătești salariile, poți achita cheltuielile generale lunare sau chiar să-i folosești într-o afacere nouă.

Datoriile pot fi copleșitoare pentru orice persoană din domeniul afacerilor. Factoringul este opțiunea ideală pentru afacerea ta dacă dorești să eviți această amenințare.

Pur și simplu, factoringul nu implică datorii, deoarece nu este un împrumut, este mai degrabă o tranzacție financiară. Facturile tale cu plata la scadență sunt cumpărate (adesea companiile de factoring vor plăti mai mult de 90% din valoarea facturii tale, restul fiind comisionul perceput de acestea), pentru care vei primi numerarul în maxim 24 de ore.

În plus, compania de factoring te va scăpa și de responsabilitatea de colectare a datoriei de la clienții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *