Fabrica de scule profesionale IUS din Brașov face acum parte din Grupul Industrial european Novalia SAS

În luna aprilie 2022, Grupul industrial francez MOB MONDELIN SAS, din care face parte și Fabrica de scule IUS din Brașov, a devenit NOVALIA SAS, ca parte a strategiei de dezvoltare pe termen lung. 

Extinderea activității Grupului la nivel european a adus un necesar de rebranding și nevoia de a le oferi angajaților și companiilor membre un cadru de lucru unitar, cu o foarte bună comunicare. Alegerea denumirii Novalia, ușor de pronunțat atât în limba franceză, cât și în limba română sau germană, a reprezentat un pas firesc în acest proces.

Din Grupul industrial NOVALIA SAS fac parte mari producători de unelte și scule de mână profesionale din Franța (Mob, Mondelin, Talabot, Leborgne, etc.), Germania (Peddinghaus) și România (Ius). Fiecare membru al grupului a contribuit cu propriul know-how industrial la crearea portofoliului complet de scule manuale pentru meseriași din toate domeniile: construcții și amenajări de interior, mentenanță, auto, grădinărit, lucrări publice și întreținerea spațiilor verzi, infrastructură, etc.

Centrele de producție din Franța, România și Germania se dezvoltă constant pentru optimizarea proceselor de fabricație, îmbunătățirea continuă a performanțelor produselor și depășirea așteptărilor utilizatorilor în materie de calitate, rezistență și durabilitate.

Pe piața din România, 4 dintre cele mai puternice mărci ale Grupului Novalia acoperă așteptările industriale în materie de unelte și scule de mână pentru construcții, mentenanță, auto, grădinărit și întreținerea spațiilor verzi: MOB, MONDELIN, IUS și LEBORGNE.

IUS, făuritor brașovean de scule din 1833

IUS este brand românesc, expresie a celor 189 de ani experiență în producția de unelte și scule de mână. 

Fabrica IUS, una dintre puținele fabrici cu tradiție din zona Brașovului care și-au continuat activitatea și după comunism, este membră a Grupului Novalia din anul 1998. O investiție de 11 milioane de euro în anul 2008 a adus Fabricii IUS o locație nouă și modernă, cu parc logistic dedicat.

În prezent, Fabrica IUS se axează pe fabricarea uneltelor profesionale de strângere (chei, clești) și a sculelor pentru construcții și industrie (dălți, foarfece, agrafe de zidărie, preducele, etc.).

Detalii pe www.mob-ius.ro

MOB, forjor de oțeluri prin tradiție și excelență

Brandul MOB este recunoscut la nivel european pentru gama variată de ciocane și unelte de strângere. Datorită know-how-ului vast, acumulat în cei 279 de ani de activitate, în fabricile MOB se proiectează și se produc uneltele pentru meseriași: lăcătuși mecanici, electricieni, instalatori, zidari și specialiști în mentenanță industrială.

Detalii pe www.mob-ius.ro

MONDELIN, măiestrie în prelucrarea oțelului și a lemnului

Povestea brandului MONDELIN a început în anul 1952, prin producția de scule, dispozitive și accesorii pentru profesioniștii din domeniul construcțiilor. Gletiere, șpacluri, scule și scări profesionale pentru montare gips-carton / gresie și faianță / tencuire / finisare – toate sunt realizate și asamblate în secțiile de producție modernizate, din Ambierle – Franța.

Detalii pe www.mondelin.ro

LEBORGNE – calitate, inovație și eficiență cu 0 riscuri, pe șantier și în grădină

Marca LEBORGNE promovează grădinăritul natural și lucrul în siguranță pe șantierele de construcții. 

Uneltele sunt dezvoltate în colaborare cu specialiștii din construcții și grădinărit, lemnul folosit pentru mânerele lor provine din păduri gestionate durabil, iar uneltele de forță vin cu mânere și cozi ergonomice din fibră de sticlă și material compozit, proiectate pentru a limita impactul vibrațiilor mecanice asupra utilizatorului. 

Parte a Grupului Novalia din anul 2019 și la 193 de ani de la înființare, LEBORGNE continuă să forjeze sculele în uzina istorică din Arvillard, Franța. 

Detalii pe www.leborgne.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *