Ghid pentru alegerea unui acoperis rezistent

In procesul de constructie a locuintei ideale etapa realizarii acoperisului este cea mai importanta. Degeaba ai o structura foarte buna a casei, materiale de calitate, finisaje excelente si un acoperis care nu rezista deloc. Acoperisul trebuie sa protejeze interiorul locuintei, sa nu permita infiltratiile, patrunderea apei in interior, tot el asigura si o izolare foarte buna in orice anotimp.

Un acoperis rezistent inseamna si o rezistenta mai mare a casei in timp. Toata lumea isi doreste acoperisuri durabile, rezistente, cu o estetica buna, integrata perfect in stilul arhitectural ales. Acoperisul poate pune la dispozitie si spatii aditionale pentru mansarda, izolarea termica va fi mai buna si va rezista mai bine.

Alegerea unui acoperis rezistent incepe cu alegerea corecta a tipului de acoperis. Te documentezi serios inainte de orice alegere, vezi ce tipuri de acoperis sunt, ce caracteristici au. Fiecare locuinta e diferita si nevoile tale sunt diferite, deci analizeaza cu atentie toate tipurile si vezi care e mai bun pentru ce vrei sa faci.

Ca sa iti simplificam alegerea iti vom prezenta pe scurt cele mai importante tipuri de acoperis. Ai la dispozitie acoperisul din tigla metalica, cu durata de viata de 15-60 de ani. El nu permite dezvoltarea muschiului la suprafata, nu ingreuneaza deloc structura acoperisului casei tale. Tigla metalica poate avea multe forme si culori, deci poti sa optezi pentru orice fel de combinatie doresti.

Mai exista acoperis din tigla ceramica care asigura protectie fonica si chiar termica foarte buna. Greutatea e cam mare, deci nu va fi mereu cea mai buna alegere pentru tine. Acoperisul din tabla, din placa ondulata din fibrociment pot fi alte doua optiuni interesante. Cel cu placa ondulata din fibrociment rezista bine la intemperii, la coroziune, izoleaza fonic si termic.

Garantia si accesoriile pentru acoperis, discutiile cu specialisti, esentiale in alegerea unui acoperis rezistent

Daca vrei versatilitate alegi acoperisul din sindrila bituminoasa, cu montare simpla, insa sta prost la capitolul impermeabilitate si rezistenta la foc. In fine, avem acoperisul din tigla beton, cu protectie buna iarna si izolare mai buna, care nu prea e de dorit pentru ca permite dezvoltarea muschilor. Rezistenta acoperisului tau depinde de materialele din care e facut. In general ai rezistenta buna la ploaie sau vant, la ninsoare.

Alt criteriu important la alegerea acoperisului rezistent: garantia. Garantia anticoroziune, garantia de exploatare pe termen lung sunt extrem de importante si trebuie sa te interesezi la furnizor de ele. Garantia iti va permite sa intretii mai bine acoperisul si sa te asiguri ca are rezistenta dorita in timp.

Atentie si la accesoriile pentru acoperis. Daca vrei acoperis rezistent trebuie sa ai si sistem pluvial, accesorii specifice pentru etanseitate, grad de functionare cat mai bine optimizat. Cumpara accesoriile doar de la furnizorul de la care ai achizitionat deja si alte elemente pentru acoperis si verifica mereu calitatea lor.

Discuta cu un specialist mereu inainte de a face orice fel de alegeri legate de materialele pentru acoperis si de punerea in opera. Un specialist cu experienta va sti ce ai nevoie pentru casa ta si te va ajuta sa faci alegeri excelente mereu. Spune-i ce vrei sa obtii si el va veni cu solutii si cu idei.

Alegerea unui acoperis rezistent va fi mai simpla daca vei analiza fiecare material din care va fi facut acoperisul si te vei gandi si la uzura. E de preferat sa iei fiecare material in parte si sa te gandesti la ce ar putea produse uzura.

Comportamentul materialelor in contact cu factorii externi, criteriu important in alegerea acoperisului

Caldura si razele UV, ploaie, vant, zapada, condensare, acesti factori pot influenta rezistenta si uzura acoperisului. Vezi cum raspunde materialul din care va fi acoperisul la acesti factori si discuta cu producatorul, furnizorul pentru detalii tehnice.

Prezinta detaliile tehnice specialistului cu experienta si de abia la final ia o decizie impreuna cu acesta.

Rezistenta acoperisului de la casa va depinde si de comportamentul materialelor la contactul cu apa. Opteaza doar pentru materiale care nu ruginesc, care pot oferi o rezistenta sporita la aparitia punctelor de rugina fatale pentru majoritatea acoperisurilor metalice. Daca stii ca vor fi probleme cu umiditatea alege materiale tratate metalice pentru acoperis. Asa se va preveni orice fel de ruginire in timp, indiferent de intemperiile prezente in zona ta.

Documentarea temeinica si discutiile cu expertii in domeniu sunt cele care te vor ajuta sa faci alegeri perfecte. Nu lua decizii de unul singur daca vrei acoperis rezistent in timp si mergi mereu pe mana celor cu experienta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *