Idei de afaceri – garaj pentru o oră

Primele variante de afaceri cu un garaj, care ne vin în minte, sunt deschiderea propriului service auto sau închirierea garajului altei persoane.

Garajul pentru o oră este destinat oamenilor pricepuți

Deschiderea unui service auto sau de montaj anvelope necesită ca proprietarul garajului să aibă abilitățile unui mecanic, iar concurența în acest domeniu este considerabilă. În plus, este dificil să numiți un simplu contract de închiriere o afacere cu drepturi depline, aceasta fiind mai mult similară unui loc de muncă part-time.

Dar dacă există o afacere de garaj care să combine virtuțile închirierii și service-ului auto? Este vorba despre așa-numitul garaj pentru o oră. Ce presupune această afacere? Clientul are la dispoziție un garaj bine echipat, pentru persoanele care doresc să își repare mașina pe cont propriu, proprietarul primind în schimb plata pentru fiecare oră petrecută de client în garaj.

Relativ nouă, o astfel de afacere se poate extinde. Nu există suficiente garaje pentru toată lumea, majoritatea persoanelor din zona urbană locuind la apartament, iar service-urile fiind puține și foarte aglomerate. În schimb, există mai mult decât suficienți șoferi ce pot efectua în mod independent mici reparații la mașinile lor.

Pentru ca garajul dvs. pentru o oră să aibă suficient succes și să fie profitabil, trebuie să îndeplinească câteva condiții importante. Primul presupune o locație bună. Un garaj aflat la periferie nu este potrivit pentru o astfel de afacere. Pentru a asigura fluxul de clienți, aveți nevoie de un loc cu trafic auto consistent.

Următoarea condiție esențială este garajul în sine sau mai bine zis echipamentul existent în el.

Echipament

Este greu de imaginat un garaj bun fără elevator. Acest instrument va face posibilă asigurarea unui mediu suficient de confortabil pentru clienți, precum și siguranța acestora. Mai ales dacă elevatorul nu este acționat chiar de client, ci de un operator special sau de proprietarul garajului.

În plus, ar trebui să existe și alte dispozitive și unelte în garaj, de care este posibil să fie nevoie la repararea mașinii. Printre acestea amintim doar câteva: o presă hidraulică, cricuri pneumatice, un aparat de sudură, o unealtă electrică de tăiere, recipiente pentru colectarea uleiurilor și o mulțime de seturi de chei. Faptul că garajul ar trebui încălzit și iluminat este o condiție obligatorie. Adăugați la acestea extinctoare sau sisteme de stingere a incendiilor.

Clienți potențiali

Este demn de remarcat faptul că atât proprietarii de mașini, cât și cei ce operează toate celelalte moduri de transport, precum motociclete și biciclete, pot deveni clienții dumneavoastră. De asemenea, puteți oferi un garaj pentru repararea utilajelor de grădină. Printre clienți pot fi și mecanicii auto cu propria clientelă, care au decis să aibă câștiguri suplimentare dar care nu au echipamentul necesar.

Marketing

Chiar dacă garajul dvs. pentru o oră este bine amplasat, nu puteți avea succes fără publicitate. Astăzi, peste 80% din toate produsele sunt vândute prin internet, ceea ce înseamnă că accentul principal ar trebui pus pe promovarea online și promovarea în rețelele sociale.

O parte importantă a afacerii este de a gestiona corect cererile de închiriere a garajului pentru o oră în ordinea primirii apelurilor. Amânarea unui client înseamnă aproape sigur pierderea lui.

Creditare

Dacă aveți garajul liber dar n-aveți echipamentul necesar din lipsa banilor, nu trebuie decât să contactați un IFN (instituție financiară nebancară), pentru a primi rapid creditul urgent necesar achiziționării dispozitivelor sau uneltelor de care aveți nevoie. Creditul va fi amortizat foarte repede, deoarece afacerea garajului pentru o oră este extrem de profitabilă, în condițiile creșterii continue a înmatriculărilor de mașini în țara noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *