Idei pentru ferestre moderne

Un aspect important al locuintei pentru o stare buna de spirit este lumina. Lumina naturala infrumuseteaza incaperea si ii da un aspect aerisit si placut. Pentru a va putea asigura ca aveti suficienta  lumina in fiecare camera si ca energia luminii patrunde suficient de mult, inainte de toate trebuie sa alegeti geamurile potrivite. Modelul de termopane pe care il alegeti are un rol esential si in designul locuintei, deoarece el mareste vizual incaperea si in acelasi timp ofera si un cadru natural sau urban, ca un tablou, in functie de locul in care este amplasata locuinta. Modalitatile de a optimiza patrunderea luminii intr-o incapere sunt numeroase, dar ele tin cont in acelasi timp de spatiu, de buget, de designul casei sau al apartamentului si de preferinte.

     Pentru inceput trebuie sa cunoasteti avantajele pe care le ofera tipurile de geamuri termopan existente pe piata:

  • Cel mai cunoscut model este cel de geamuri termopan, care ofera o serie de avantaje: puteti alege intre 2 tipuri de material ( aluminiu sau PVC), rezistenta,  izolare termica si fonica, siguranta,  intretinere si curatare usoara. Din acest model de termopane se poate alege tipul de geam din mai multe variante: geamuri termopane fumurii, geamuri mate si geamuri Low-E.
  • Ferestre termopan cu geam tripan. Acest model contine trei foi de sticla si izoleaza fonic foarte bine, dar fata de primul model acesta este mai sensibil la socuri si mai greu de intretinut.
  • Geamuri cu profil de lemn stratificat.  Este cunoscut faptul ca lemnul ofera durabilitate, iar acest model este rezistent in fata conditiilor meteo nefavorabile si pastreaza o umiditate normala in interiorul locuintei.  Fiind vorba de lemn, acesta necesita o ingrijire mai atenta si periodica ( lacuire si revopsire).

Idei de ferestre termopan

  • Pentru living puteti folosi un model de geamuri termopan tip ,,perete”, in care sa inlocuiti un perete cu sticla,  de jos pana sus.  Acest tip de ferestre va ofera o vedere deschisa asupra a tot ceea ce se intampla afara si  va ofera cea mai multa lumina naturala.
  • Daca locuiti la mansarda sau doriti sa inlocuiti ferestrele de la ultimul etaj, puteti alege termopane in tavan (skylights). Ele pot fi montate in orice incapere ( daca locuiti la casa) si se gasesc in diferite dimensiuni, iar cu cat optati pentru mai multe intr-o incapere, cu atat veti avea  mai multa lumina.
  • Ferestrele bay window sau bovindou,  sunt o construcție asemanatoare unui balcon inchis. Acest model de ferestre termopan, iese in exteriorul cladirii, oferind eleganta si spatiu camerei. Acest loc creat de ferestrele bovindou poate fi folosit pentru relaxare sau colt de lectura, in care sa va bucurati de lumina naturala.

     Aceste tipuri de ferestre pot schimba aspectul locuintei intr-unul mai placut, cu bun-gust, atat in interior, cat si in exterior, in care sa va puteti bucura de mai multa lumina naturala. In functie de structura locuintei, de locatia ei si de preferinte, puteti alege modelul care sa reinnoiasca designul casei si sa va ofere starea de bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *