Implanturile dentare: cea mai buna solutie pentru pierderea dintilor

Din ce in ce mai multi oameni incep sa inteleaga beneficiile pe care le aduc implanturile dentare in viata lor si inteleg ca ele sunt solutia la efectele negative pe care lipsa dintilor le are asupra sanatatii dentare si corporale.

  Lipsa dintilor sau extractiile necesare nu mai trebuie sa condamne pacientii la a purta o viata intreaga punti invechite sau proteze inconfortabile. Indiferent daca lipsa dintilor sau extractiile sunt rezultatul unui accident, al imbatranirii sau se datoreaza anumitor boli, precum parodontoza, aceste implanturi dentare pot ajuta pe oricine sa isi imbunatateasca drastic sanatatea orala si sa isi pastreze un zambet impecabil pentru multi ani.

Miracolul din implanturile dentare

   Indiferent care au fost cauzele care au dus la lipsa dintilor, implanturile dentare pot oferi accesul la o viata mai fericita si mai sanatoasa. Integrarea perfecta a implantului dentar in os si refacerea coroanei dentare ofera o solutie la orice problema cauzata de lipsa dintilor. Pe scurt, implanturile au efecte benefice asupra sanatatii orale, a posturii faciale si a sanatatii fizice.

  • Sanatatea orala

Organismul uman nu face diferenta intre implantul dentar si structura naturala a dintilor. Cand un implant este integrat in os, acesta ofera stimularea necesara pentru a opri procesul natural de vindecare al organismului, care are ca rezultat reabsorbtia osoasa. Lipsa dintilor care nu sunt inlocuiti provoaca resorbtie si atrofie osoasa, care reduce drastic latimea structurii osoase cu 25%. Astfel, dintii ramasi nu mai au sprijin si ajung sa fie folositi intr-un mod excesiv. Datorita implanturilor dentare, pacientii sunt capabili sa mestece cu incredere si uniform, pe ambele parti ale gurii si sa creeze o uzura uniforma.

  • Postura faciala

 Postura faciala este principala preocupare pentru pacientii care si-au pierdut dintii. Iar asta se datoreaza faptului ca un singur dinte lipsa poate schimba drastic aspectul unei persoane. De indata ce osul maxilarului este reabsorbit, barbia incepe sa se evidentieze, linia buzelor se indreapta, astfel incat o persoana poate parea cu 10 sau mai multi ani mai in varsta. Fara stimularea maxilarului din structura dintelui, maxilarul se atrofiaza si incepe sa se dizolve, creand un aspect neplacut. Implanturile servesc ca structura a dintilor si asigura stimularea necesara pentru a opri reabsorbtia osoasa.

  • Sanatatea fizica

Lipsa dintilor poate ingreuna consumul corect al alimentelor. Adesea, rezultatul este compromiterea unui regim alimentar sanatos, datorita incapacitatii de a mesteca. In esenta, o dieta saraca poate duce la o sanatate generala precara. Pacientii care au suferit pierderea dintilor sunt asociati cu aparitia unor boli de inima, de rinichi sau al diabetului. Implanturile ofera o solutie, permitand pacientului sa manance sanatos.

 Nu este niciodata prea tarziu pentru a te bucura de un zambet sanatos. Implanturile dentare s-au dovedit foarte eficiente in stoparea efectelor negative pe care dintii lipsa le au asupra sanatatii dentare si generale si pot imbunatati clar viata. Asadar, este momentul sa faci urmatorul pas si sa te programezi pentru o consultatie stomatologica!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.