Independenta copilului tau il face sa fie expus mai multor riscuri

Copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 4 ani pot intelege de ce unele obiecte si actiuni sunt periculoase. Cu toate acestea, manati de impuls, ei vor face uneori ceea ce stiu ca este interzis. La aceasta varsta, copiii se pot folosi de functiile motorii imbunatatite pentru a investiga fiecare camera din casa si fiecare obiect care nu este potrivit pentru ei.

Securizarea casei cu articole potrivite varstei copilului tau

Cel mai probabil copilul nu mai doarme in patutul lui sau reuseste sa-l escaladeze fara probleme. Pentru a te asigura ca nu se accidenteaza cand incearca sa coboare din pat, ar trebui sa ii creezi un spatiu de odihna potrivit varstei lui. Fie ca este vorba despre un pat de o persoana, pat dublu sau un pat tip casuta, este o idee buna sa instalezi o aparatoare laterala pentru pat cum este cea de pe https://www.buy4baby.ro/aparatoare-laterala-pat, pentru a te asigura ca cel mic nu se rostogoleste din pat pe timpul noptii.

Pentru ca cel mic sa nu aiba acces la solutii de curatare, medicamente si alte substante, instaleaza sigurante pentru usi si sertare. Chiar si usile dulapurilor care se afla la o inaltime considerabila ar trebui securizate, avand in vedere ca cel mic este acum mult mai capabil sa se catere sau sa gaseasca modalitati de a ajunge in locurile nepermise. Pe langa instalarea acestor articole de protectie, ar trebui sa ii explici copilului tau de ce anumite obiecte si substante sunt periculoase. El nu va asculta intotdeauna ceea ce ii spui, dar va veni vremea cand va intelege mai multe si este important sa ii amintesti ca exista niste limite ori de cate ori ai ocazia.

Cu siguranta ai instalat pana la aceasta varsta benzi de protectie din cauciuc pe muchiile mobilierului. Acesta este un pas important in procesul de securizare al casei. Daca te gandesti sa elimini benzile bazandu-te pe stabilitatea copilului tau si pe faptul ca stie cat sunt de periculoase colturile, ar trebui sa mai analizezi o data situatia. Copiii sunt foarte energici, agitati si curiosi, alearga, se joaca si sunt de cele mai multe ori neatenti. Daca cel mic se impiedica, exista riscul sa aiba un impact destul de mare cu mobilierul. Instaleaza benzi de protectie pe tot mobilierul care se afla la nivelul copilului tau si nu renunta la articolele de protectie pe care le ai deja. De asemenea, instaleaza si coltare de protectie pentru a elimina orice risc.

Articole de protectie necesare in orice incapere din casa

In cazul in care nu ai instalat porti de siguranta, copilul tau va avea acces la orice incapere din casa. Pentru a te asigura ca se afla in afara oricarui pericol, tine cont de sfaturile de mai jos:

  • Acopera prizele si cablurile
  • Instaleaza sigurante pentru geamuri si usi glisante
  • Nu lasa obiectele periculoase la indemana copilului
  • Ancoreaza mobilierul greu si televizoarele pentru a minimiza sansele de rasturnare
  • Instaleaza protectii pe usa frigiderului, a cuptorului si pe capacul vasului de toaleta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *