La ce sa fii atent ca firma de transport in plina criza

Chiar si in aceasta perioada grea pentru multe firme, afacerile in domeniul transporturilor par sa functioneze fara probleme. Spun ca par pentru ca nu toate firmele de transport functioneaza la fel de bine ca inainte.

Este si normal ca aceasta ramura a economiei sa functioneze. Fara transportatori, marfa nu circula si economia se blocheaza. Dar chiar daca e atat de important acest domeniu si atat de necesar, si aici se resimte criza.

Pentru ca economia a avut de suferit, unele firme de transport nu mai au atat de mult de lucru pe cat au avut inainte sau nu mai au deloc. Cu toate acestea, alte firme prospera ca inainte.

In mod cert putem sa ne intrebam, care ar fi motivul pentru care unele firme prospera chiar si in criza financiara iar altele isi inchid portile? Oare ce fac acestea altfel incat sa functioneze mai bine decat celelalte.

Raspunsul nu este chiar atat de greu de anticipat. Aceste firme, in ultimii ani au pus accent pe calitatea serviciilor, intarind imaginea lor pe piata in care lucreaza.

Dupa cum stim, calitatea buna a serviciilor este ca o garantie pentru clienti ca vor beneficia de aceleasi servicii bune de fiecare data.

Sa nu uitam ca nici o firma de transport nu poate oferi servicii de calitate daca nu le are:

  • Camioane intretinute si stabile
  • Soferi cu experienta
  • Promptitudine si seriozitate in tratarea problemelor.

Toti cei care pana acum au pus accentul pe punctele de mai sus au deja un avantaj in fata celorlalti. Sa vedem de ce.

Vehicule bine intretinute

Majoritatea firmelor de transport au service si mecanic care sa faca reparatiile la camioane. De multe ori insa este nevoie si de reparatii specializate cum ar fi reparatiile cutiilor de viteze pe care le fac la un service specializat.

Pentru reparatii cutii de viteze este nevoie de dotari speciale de care service-urile generaliste nu dispun. Astfel alegerea unui service cutii de viteze specializat este cea mai buna solutie.

Soferi cu experienta

Diferenta dintre un sofer cu experienta si unul fara experienta se vede de fiecare data. Un sofer cu experienta ajunge in timp util cu marfa in buna stare. Starea marfurilor cand ajung la destinatie este la fel de importanta ca si timpul in care acestea ajung.

Un sofer bun inseamna mai putine accidente, mai putine amenzi si livrarea marfii la termen.

Promptitudine si seriozitate in tratarea problemelor.

Seriozitatea este foarte importanta in orice tip de firma. Orice problema se iveste trebuie rezolvata pe loc altfel aceasta va crea alte probleme care la fel la randul lor vor trebui rezolvate.

Pas cu pas, orice firma isi poate intari credibilitatea pe piata in care performeaza, atragand astfel din ce in ce mai multi clienti. Un client multumit inseamna un client care revine de fiecare data cand are nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.