La ce sa te uiti cand cumperi motosapa sau motocultorul

In gospodarie, atat motosapa cat si motocultorul sunt utilaje care iti fac viata mai usoara. Cu ajutorul acestora, vei pregati repede terenul pentru noul sezon agricol si vei ingriji gospodaria fara batai de cap. Dar cum stii ce sa alegi intre motocultor si motosapa? Mai mult, la ce sa te uiti atunci cand cumperi motosapa sau motocultorul?

Motosapa sau motocultor – de ce ai nevoie?

Aparent atat de similare, motosapa si motocultorul prezinta numeroase diferente care iti vor fi mai mult sau mai putin utile in gospodarie. Daca nu stii la ce sa te orientezi cand faci comanda la Magazinul Online Pentru Casa si Gradina, acum vei afla de ce ai nevoie pentru a-ti usura munca in agricultura.

Motosapa se foloseste pentru a pregati solul pentru plantare sau insamantare – asadar, pentru maruntirea pamantului si intretinerea culturilor. Este potrivita mai degraba in gospodarii de dimensiuni mici si medii, se manevreaza usor chiar si in sera si poate fi folosita si de femei fara mari eforturi.

Comparativ cu motocultorul, motosapa are o greutate si dimensiuni reduse si permite chiar si atasarea unei remorce care sa usureze munca in gradina dezarzavaturi si legume. In mod ideal, motosapa se foloseste la suprafete ce nu depasesc 1000 mp. Daca este nevoie de un utilaj mai puternic si cu mai multe accesorii, se recomanda achizitionarea unui motocultor din Magazinul Pentru Casa si Gradina.

Caracteristici esentiale pentru motosapa sau motocultor

Motocultorul este potrivit la prelucrarea solurilor mai degraba grele, unde este nevoie de un utilaj cu putere mare. Are acces si marunteste pamantul aflat la o adancime mai mare decat motosapa, formeaza gauri pentru insamantare si poate fi folosit cu numeroase accesorii care il fac, pana la urma, indispensabil din orice gospodarie unde se produc legume, fructe, zarzavaturi, vita de vie.

In functie de necesitati, poti folosi la motocultor accesorii precum freze pentru pamant, plug, rarita, remorca, cultivator, lama de zapada, turbina sau chiar sapa pentru cartofi. Ca dezavantaj, motocultorul are o greutate mult mai mare decat a motosapei si se manevreaza mult mai greu.

La ce sa te uiti cand faci aceasta alegere?

Accesoriile si priza de putere sunt caracteristici esentiale la care sa te uiti atunci cand cumperi o motosapa sau un motocultor de la Magazinul Online Pentru Casa si Gradina. Motosapa nu poate fi utilizata cu scule care necesita coborare sau ridicare si poate transporta o remorca cu greutate de pana la 500 kg.

Insa motocultorul este un utilaj multifunctional mai puternic si mai scump decat motosapa. Este adevarat ca lista cu accesorii este destul de cuprinzatoare, dar un motocultor te ajuta sa reduci atat timpul de lucru, cat si eforturile atunci cand executi muncile agricole.

Cel mai important aspect la care sa te uiti cand cumperi motosapa sau motocultorul de la Magazinul Pentru Casa si Gradina este puterea utilajului. Poti lua o motocoasa tip hobby de 4-5 CP si o singura viteza de lucru sau poti opta pentru un motocultor de 20 CP – trebuie doar sa te gandesti de ce ai, cu adevarat, nevoie si ce vrei sa realizezi cu utilajul achizitionat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *