camin batrani Bucuresti

Lucruri pe care nu le știai despre importanța luminii în locuință

Este foarte importantă să ai parte de lumină naturală în locuință, însă atunci când încăperile nu beneficiază de lumină naturală, ai nevoie de soluții cât mai eficiente. Fie că utilizezi o paletă de culori calde, deschise pentru amenajarea interioară, fie că apelezi la surse artificiale de lumină, este foarte important să te siguri că ai parte de lumina necesară pentru o stare generală cât mai bună. Iată lucruri importante pe care nu le știai despre importanța luminii în locuință.

Fiecare cameră din casa ta necesită iluminare diferită

Pentru a fi clar de ce factori ar trebui să ții cont pentru a obține o iluminare optimă în fiecare cameră a casei și pentru a nu omite niciun detaliu, trebuie să știi cum să iluminezi corect o casă, iar ca acest lucru să se întâmple e necesar să alegi iluminatul în funcție de destinația fiecărei camere și de activitățile pe care vrei să le faci acolo. La ilusre găsești o gamă variată de lustre ieftine care te ajută să obții lumină caldă sau rece, în funcție de preferințe și de necesități.

Ce activitate ai de gând să desfășoare în fiecare cameră a casei tale? Aceasta este o întrebare pe care ar trebui să ți-o pui atunci când decizi ce lustre și lămpi să cumperi pentru fiecare încăpere din casa ta, așa că e timpul să faci o listă care să conțină activitățile pe care le vei desfășura în fiecare cameră. În acest fel te asigură că iluminatul din fiecare cameră este adaptat special nevoilor și așteptărilor tale.

De exemplu, sufrageria este o cameră destinată agrementului și relaxării, jocurilor de masă și activităților în familie, motiv pentru care trebuie să asiguri o lumină puternică care să străbată fiecare colț. În cazul în care livingul locul în care te relaxezi doar seara, lumina difuză este mai potrivită.

Ai nevoie de lumină adaptabilă în camera copiilor

În cazul camerelor pentru copii, ar trebui să optezi pentru lămpi special create pentru copii, care garantează funcționalitate, siguranță maximă și, desigur, care se adaptează activității lor zilnice: joacă, relaxare, somn. Este important ca mezinul familiei să nu fie agitat de lumina din cameră atunci când dorește să se odihnească, dar și să aibă parte de suficientă vizibilitate pentru jocurile sale.

De asemenea, trebuie să ții cont de intensitate luminii, în funcție de destinația încăperii. În camere de odihnă ai nevoie de un iluminat mai cald, deoarece acesta invită la relaxare, în timp ce în spațiile în care urmează să desfășoare mai multă activități trebuie să ai o lumină mai albă.

Alegerea luminii în funcție de estetică

După ce ai avut grijă de componenta utilitate, poți să treci la următorul nivel, problema estetică. Practic, trebuie să alegi acele lămpi care se potrivesc stilului în care ai decorat locuința, în funcție de compoziția decorativă a fiecărei camere din casa ta. Înainte de a cumpăra orice lampă trebuie să ai în vedere locul unde va fi amplasată pentru a o integra cât mai ușor în decor. Trebuie să ai grijă la proporții și dimensiuni atunci când alegi corpuri de iluminat, pentru a te putea bucura de un aspect final cât mai armonios în locuință.

Iluminatul înseamnă mult mai mult decât corpuri suspendate și lămpi de diverse tipuri, deoarece este un factor care influențează direct atmosfera dintr-o încăpere. Pe lângă adăugarea de iluminare funcțională pentru activități, poți să dai casei tale o notă personalizată cu ajutorul luminii prin evidențierea unui raft cu leduri sau prin diverse trucuri mici care fac diferența în casă.

Corpurile de iluminat reprezintă atât obiecte deosebit de utile în orice locuință, cât și obiecte de decorațiuni de care nu ai cum să te lipsești. Din fericire, la ilustre găsești o varietate de modele pe care le poți integra în decorul căminului tău, lustre pentru toate gusturile, la prețuri deosebit de accesibile.

Înainte de a achiziționa corpurile de iluminat încearcă să vizualizezi aspectul final al camerei, astfel încât să poți accentua zonele în care se vor desfășura mai multe activități, dar și pentru a genera o atmosferă relaxantă în spațiile de odihnă și în cele care dorești să te relaxezi cu întreaga familie și cu toți cei dragi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *