Manitou – ce este și cum poate fi folosit

Încărcătorul telescopic manitou este printre utilajele care nu ar trebui să lipsească din diferite industrii, precum cea a agriculturii. Fermele specializate în agricultură de mare amploare, știu câte beneficii le aduce un astfel de utilaj.

Chiar și în fermele în care se cresc animale, manitourile de vânzare pot fi o soluție ingenioasă. Acesta este un încărcător cu un braț telescopic, care are dimensiuni compacte, potrivit pentru mediile înguste.

Cu ajutorul său se pot manipula baloții, să se transporte o cantitate impresionantă de hrană pentru animale și să se descarce și încarce produsele în vrac. Aceste mașinării au o performanță crescută.

Economia oricărui județ, chiar a întregii țări depinde de aceste utilaje manitou. Ele sunt vitale pentru progresul în diferite domenii, chiar și cel al construcțiilor sau balastierelor. Manitoul mai este cunoscut și sub numele de stivuitor telescopic sau telehandler.

Alegerea unui monitou de vânzare

Manitoul de vânzare ales va avea anumite funcții care vor crește considerabil eficacitatea oricărui fermier. Printre aceste opțiuni se numără și EcoStop la ralanti. Este una dintre funcțiile ce se vor găsi pe manitou ce a fost premiată pentru performanțele aduse.

Timpul de funcționare a motorului la ralanti, fără a fi necesar un operator în interiorul cabinei, ce reprezintă de fapt până la 30% din orele de muncă. Funcția oferă posibilitatea de a opri motorul și de a contoriza orele în care mașinăria funcționează, atunci când operatorul nu se află în interiorul cabinei.

O altă opțiune foarte importantă pentru un manitou este funcția hidraulică inteligentă, ce este compusă din trei funcții, ce vor fi la rândul lor utilizate în aplicații diferite:

Funcția I – ridicarea rapidă – se poate activa cu ajutorul unui singur buton; operatorul are posibilitatea de a extinde și de a retrage simultan brațul;

Funcția II – scuturarea cupei – dă posibilitatea realizărilor mișcărilor repetitive ale cupei, tot prin intermediul unui buton ce se află în cabină;

Funcția III – revenirea la poziția de încărcare – dă posibilitatea utilajului de a realiza mișcări automate de așezare a cupei.

Suspensia de pe brațul telescopic este o opțiune ce va prelua șocurile survenite datorită terenului accidentat. Funcționează în două moduri, automat și permanent.

Opțiunea poate să fie acționată în orice poziție se află brațul telescopic. Încărcătorul are capacitatea să memoreze dacă opțiunea a fost sau nu utilizată.

Ce este un monitou?

Un manitou este un încărcător telescopic, cunoscut sub numele de stivuitor telescopic sau telehandler. Manitoul poate să fie utilizat pe orice fel de teren, fiind un utilaj consacrat în industriile din Europa.

Se comportă precum un stivuitor și o macara, deoarece va manipula sarcinile precum un stivuitor și va ridica mărfurile precum o macara. Aparatul este multifuncțional. Are capacitatea de a ridica, muta și așeza materialele. Este utilizat în:

Construcții;

Agricultură;

Armată.

Aceste manitouri au un braț hidraulic extensibil la o înălțime de 30 de metri. Capacitatea de ridicare de 5 tone se menține pe tot parcursul ridicării. Brațul poate fi echipat cu diverse tipuri de accesorii care au capacitatea de a rezolva diferite tipuri de aplicații.

Manitoul este versatil, fiind una dintre caracteristicile sale cheie. Versatilitatea se află și la baza nevoilor din majoritatea domeniilor. Vârfurile brațelor pot fi echipate cu diverse accesorii, astfel încât mașinăria să poată fi utilizată pentru diferite lucrări.

Manitoul mai poate fi definit precum un încărcător telescopic este un tip special de stivuitor, ce se descurcă pe terenuri accidentate. Funcția principală pe care o îndeplinește este manipularea sarcinii.

Cele mai comune accesorii care se pot găsi pe mantouri sunt furcile, care la rândul lor sunt atașate de brațele manipulatorului, în scop de a ridica sarcinile la înălțimi mari. Furcile pot fi:

Sisteme de multi-furci pentru cărămizi: proiectat pentru manipularea ușoară;

Furci pentru paleți: utilizat pentru manipularea materialelor polizate de greutăți impresionante;

Furci pentru cherestea: sunt mai late, proiectate pentru manipularea materialelor voluminoase.

Alte accesorii sunt:

Platforma de lucru;

Cupa frontală (cupa de balast, de graifer, cu montare pe furci);

Lama de deszăpezire;

Macaraua;

Cupă basculabilă pentru deșeuri.

Domenii în care poți folosi un manitu utilaj

Utilizările manitoului sunt vaste. Cel mai întâlnit domeniu unde este utilizat un astfel de utilaj este agricultura. Manipulatorul telescopic este prevăzut cu furci pentru paleți, fiind utilizat pentru mutarea încărcăturilor.

Manitoul mai este utilizat și în construcții. Această mașinărie poate fi utilizată pentru ridicarea mărfurilor pe suprafața unui teren accidentat, care vor fi mai apoi ridicate pe suprafața unui acoperiș.

Manipulatorul telescopic este foarte versatil și flexibil. Orice domeniu de lucru se va bucura de avantajele sale. Așadar, aplicațiile pentru care este folosit manitoul sunt:

Ridicarea echipamentelor de construcții: este un utilaj robust, care este creat pentru lucrarea sa pe terenuri accidentate; pe șantier este capabil să înlocuiască macaralele mobile, cât și nacelele;

Stivuirea baloților de fân: unele dintre funcțiile tractoarelor pot fi înlocuite de către un manitou; așadar, acesta poate ridica mai multe stive de baloți;

Demolarea caselor;

Instalarea ferestrelor în cadrul aeroporturilor;

Curățarea șantierelor;

Întreținerea acoperișurilor;

Placarea fațadelor;

Manevrarea încărcăturilor grele și voluminoase;

Deszăpezire;

Separator de gunoi;

Răspuns în cadrul situațiilor de urgență.

Eficiența unui manitou telescopic

Performanța este cea pentru care un manitou este utilizat în atât de multe și diverse domenii, inclusiv în cadrul armatei. Un manitou va îmbunătăți productivitatea lucrătorilor, a operatorilor.

Este utilizat mai ales pentru activități de încărcare și descărcare sau pentru transportul echipamentelor. Este un utilaj precis, gândit pentru a rezolva orice situație, inclusiv cele de urgență.

Majoritatea mașinăriilor vor avea tracțiune 4×4, fiind ușor de manevrat, chiar și în spații înguste. Prezintă două manete. Este excelent de utilizat pe șantier, cu toate că circulația sa pe autostrăzi sau drumuri naționale nu este tocmai cea mai potrivită.

În orice caz, manitoul este atât de rentabil și rapid, deplasându-se pe distanțe scurte, în jurul și în interiorul șantierului. Manitoul telescopic este sigur de utilizat, mai ales pentru operatorii ce urmează să îl manevreze.

Alege modelul potrivit pentru nevoile afacerii tale. Combină siguranța, robustețea, accesibilitatea, rapiditatea și multe alte avantaje într-un singur utilaj funcțional în arii vaste de muncă.

Articolul Manitou – ce este și cum poate fi folosit apare prima dată în Presa de Azi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *