Masaj anticelulitic cu multiple beneficii pentru organism

Vine vara, fa si tu masaj anticelulitic

masaj anticelulitic

In general, femeile isi doresc ca totul sa fie perfect, de la aranjarea casei pana la forma corpului. Acest lucru se datoreaza faptului ca unul dintre cele mai comune complexe cosmetice la femei este celulita. Fiecare dintre noi acorda o mare atentie ingrijirii personale, asa ca principalul sfat pentru a scapa de celulita este sa mergi la un masaj anticelulitic.

Aceasta procedura este recomandata tuturor celor care accepta un corp sanatos si tonifiat. Daca esti una dintre doamnele care au conceput recent, aceasta abordare este un element ideal pentru a-ti atinge obiectivele. Este folosit pentru a uniformiza aspectul de coaja de portocala al pielii si pentru a indeparta stratul de grasime.

Tehnici aplicate in acest tratament

In ceea ce priveste tehnicile pe care le folosesc terapeutii in timpul masaj anticelulitic, acestea pot fi de mai multe tipuri si anume:

  • Framantarea – Aceasta tehnica presupune prinderea cu mainile a zonei in care se observa celulita si framantarea acesteia, intr-un mod asemanator cu aluatul „de lucru”. Practic, terapeutul va face niste rasuciri, dar nu foarte intens pentru a nu deteriora pielea. In functie de toleranta pacientului, acest masaj anticelulitic poate fi maximizat in timpul sedintei;
  • Frecare – Aceasta tehnica presupune ca terapeutul sa efectueze miscari foarte viguroase pe zona „problema”, al caror scop este imbunatatirea circulatiei sangelui, dar si a intregului sistem limfatic. Zona in care se aplica aceste miscari este reprezentata de fese.
  • Lovire – Aceasta tehnica implica atingerea usoara a zonei celulitei cu degetele. Lovitura nu este puternica, ci usoara pentru a nu deteriora zona de masat.
  • Presiune – Aceasta tehnica presupune efectuarea de miscari circulare, ferme si puternice. Miscarea se face de jos in sus intr-o directie ascendenta. Aceasta tehnica de masaj anticelulitic se aplica pe toate partile corpului cu aceeasi presiune. Oricum, atunci cand ajunge la inaltimea coapsei, care se afla pe interiorul coapsei, presiunea aplicata este mult mai mica, tocmai pentru ca aici pielea este mai sensibila.

Cine nu poate apela la aceasta tehnica

Masajul adecvat al celulitei poate provoca disconfort sau exacerba anumite simptome. Potrivit expertilor, nu au voie masaj anticelulitic:

  • Femei insarcinate in al 2-lea si/sau al 3-lea trimestru de sarcina (daca se efectueaza masaj, intensitatea masajului trebuie sa fie scazuta, iar produsul utilizat trebuie ales cu grija, numai dupa consultarea prealabila a medicului curant);
  • Femei in prima zi de menstruatie, deoarece organismul este mai sensibil la durere, nu pot face masaj cu intensitatea necesara pentru a elimina celulita;
  • Persoane cu inflamatie a pielii (de exemplu: varice evidente);
  • Persoanele cu boli osoase si ale articulatiilor osoase (de exemplu, pacientii cu osteoporoza);
  • Pacienti cu boli de piele;
  • Persoanele cu tumori maligne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *