Masinutele electrice – o noua modalitate de joaca

In era tehnologiei, tot mai multe lucruri noi apar, atat pentru adulti, cat si pentru copii. Daca pe vremea noastra, bicicleta era singurul vehicul cu care ne puteam plimba, iata ca azi copiii au acces la masinute electrice. Acestea functioneaza, asa cum le spune si denumirea, printr-o sursa de electricitate, mai exact, cu ajutorul bateriilor.

Printre cele mai apreciate de catre copii si cel mai bine vandute din magazinele de specialitate se numara aceste masinute electrice. Popularitatea acestora este mare datorita faptului ca poti fi accesibile unui public larg si pot fi folosite atat in interior, cat si in exterior. Cateva exemple putem observa pe lumeabebelusilor.ro.

Aproape la fel ca o masina reala

La fel ca si in cazul masinilor reale, aceste masinute electrice pot avea schimbator de viteze chiar si cu marsarier. Farurile si stopurile masinutelor electrice sunt si ele functionale, la fel ca si pornirea din cheie, dar si pedalele de acceleratie, acestea fiind cele mai indragite de catre copii.

Cand vorbim de masinute electrice, trebuie sa stiti faptul ca acestea vin complet echipate, fiind necesar un minim de efort pentru a fi functionale. Pentru cei mai mici, exista masinute electrice si cu telecomanda, pe care parintii o pot manevra pentru a-si plimba copiii.

Pe piata noastra exista o multitudine de modele de masinute electrice, insa un mare succes il au cele care imita autoturismele reale: BMW, Audi, Mercedes. Copiii se simt astfel ca niste adevarati soferi, cu super masini. Copiii isi vor putea imita parintii care deja sofeaza.

Masinutele electrice ii ajuta pe copii sa se distreze, dar sa se si poata deplasa cu usurinta, intr-o maniera unica. In zilele noastre exista multe modele din care putem alege copilului nostru masinute electrice. Inainte de a cumpara, multi parinti au insa cateva intrebari legate de folosirea, intretinerea si de avantaje si dezavantaje.

In articolul de astazi vom raspunde la cateva intrebari despre aceste masinute electrice.

Cate tipuri de masinute electrice exista?

Daca te gandeai ca doar baieteii pot gasi masinute pentru ei, sa stii ca exista si masinute electrice destinate fetitelor. Design-ul specific, multicolor, usurinta in a conduce o astfel de masinuta, constituie elemente in alegerea unei masinute electrice.

Aceste masinute electrice pot fi SUV, jeep, masini de lux sau de curse. Varietatea aceasta foarte mare face ca parintii sa ia cu greu o decizie in ceea ce priveste achizitionarea unei masinute electrice.

Ce baterii se folosesc la masinutele electrice?

Masinutele electrice pot avea baterii de diferite tipuri, aceste tipuri fiind in functie de locul unde se vor plimba copiii.

Bateriile de 6V – sunt potrivite pentru terenuri drepte, fara denivelari

Bateriile de 12V – sunt folosite mai mult pentru plimbarile prin curti mari, deoarece au o putere medie;

Bateriile de 24V – sunt de fapt doua baterii care functioneaza in acelasi timp, acestea se pot folosi pe terenurile mai accidentate.

Cat sunt de rezistente aceste masinute electrice?

Ca multe lucruri, calitatea va costa mai mult. Insa tine cont de si de calitate atunci cand te gandesti la siguranta copilului tau. Un material ieftin, dar slab calitativ poate reduce nivelul de viata al acestor masinute electrice si tine cont ca masinuta va fi plimbata cativa ani, deci se merita investitia. Rezistenta depinde si de nivelul de uzura survenita de-a lungul trecerii timpului, dar si de modul in care copilul va avea grija de masinuta electrica.

Siguranta copilului

Trebuie sa ai in vedere faptul ca aceste masinute electrice pot prinde ceva viteza, de aceea ai grija atunci cand cumperi unele, gaseste masinute electrice potrivite mai ales varstei pe care o are copilul tau, intrucat siguranta acestuia primeaza intotdeauna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *