Mică introducere în Airsoft

Airsoftul este un joc de strategie în care jucătorii participă la simulări de luptă militară cu replici fidele de arme de foc folosite de armate și forțe de poliție din întreaga lume.

Replicile de arme airsoft sunt realizate la scara 1:1 și au o greutate apropiată de modelul original, care poate fi din metal sau plastic și folosesc proiectile sferice cu diametrul de 6 mm, cântărind 0,12 până la 0,40 grame, cunoscute sub numele de Airsoft BBs.

Airsoftul a fost creat în Japonia între 1970 și 1980, când unele companii au început să producă arme de imitație (replici) cu tragere de gloanțe de plastic pentru a satisface cererea de arme de foc, care erau și sunt încă interzise în Japonia.

Aceste simulări au fost folosite de colecționari și oamenii din cinematografie, care cu timpul au realizat că bătăliile pot fi simulate cu aceste echipamente. Astăzi, a devenit un sport foarte larg răspândit, în continuă creștere și practicat în mai multe țări, precum ar fi: Portugalia, Statele Unite, Canada, Franța, Spania, Italia, Japonia, Germania, Austria, Finlanda, Suedia, Norvegia etc.

Propulsia armelor poate avea loc pe bază de arcuri, motoare electrice pentru pistonul de compresie a aerului sau direct cu gaz comprimat (GBB). În plus față de mecanismul distinctiv de tragere al armelor de foc, diferențierea sa clar vizibilă se face prin utilizarea culorii portocalii sau roșii la vârful butoiului. Nici o armă de acest tip nu poate fi adaptată pentru a fi folosită ca armă de foc. Pe lângă faptul că au mecanisme complet diferite, chiar și armele airsoft metalice s-ar rupe.

Comparație între Airsoft și Paintball

Paintball-ul este un sport recreativ, ce se joacă în principal în zone restrânse (câmpuri), în timp ce Airsoft-ul de obicei tinde ca să folosească zone mari de luptă, mergând inclusiv pe căutarea indiciilor pe teren, traversarea unor obstacole naturale și utilizarea avantajului strategic în favoarea echipei.

  • Airsoft-ul funcționează ca o simulare mai tactică decât Paintball-ul și folosește replici de arme de foc în loc de arme (pistoale) de marcaj.
  • Airsoft-ul folosește muniție sferică (cel mai adesea din PVC), care nu pătează concurentul.
  • Impactul unei lovituri Airsoft nu are aceeași energie ca o lovitură Paintball, ceea ce o face mai dureroasă.
  • Muniția este mai ieftină la Airsoft.
  • Principala diferență rămâne totuși cînd vorbim de Airsoft îndeplinirea obiectivelor, nu doar eliminarea echipei adverse.
  • Diferitele modele de arme Airsoft pot fi utilizate în diverse situații ce apar în joc.

Valorile pe care se bazează Airsoft-ul

Airsoft-ul este categoric un sport în care principala valoare este onoarea. Deoarece proiectilele nu au vopsea sau vreo altă formă de marcare, persoanele lovite trebuie să facă acest lucru ele însele, așa încât, atunci când un jucător este împușcat, el trebuie ca să ridice mâna și să strige: „Mort!”. Jucătorii care încearcă să încalce această regulă sunt pedepsiți și chiar împiedicați să participe la campionate și evenimente.

Jucătorii Airsoft

Jucătorii de la Airsoft sunt oameni obișnuiți care păstrează o profundă admirație pentru forțele poliției și militare din întreaga lume.

Sunt patrioți cu valori de respect, onoare, etică, libertate și grijă pentru ceilalți oameni și pentru mediu. Sunt medici, ingineri, avocați, profesori, soldați, studenți, funcționari publici, pe scurt, oameni obișnuiți care se bucură de activități menite să simuleze acțiunea acestor forțe fără riscurile utilizării armelor de foc.

Pe Dakka găsești echipamentul de care ai nevoie dacă ești fan airsoft!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *