Atunci cand doresti sa alegi mobilierul pentru bucatarie trebuie sa ai in vedere calitatea acestuia, deoarece mobila de bucatarie este folosita in fiecare zi intr-un mod intens. Este important sa investesti in mobilier de calitate.
Poti alege mobila de bucatarie care ti se potriveste tie, astfel incat sa fie in armonie cu celelalte obiecte din bucatarie.
Nu incarca prea tare spatiul din bucatarie, astfel incat sa iti mai ramana loc liber dupa mobilarea bucatariei, pentru a putea lua masa in conditii bune alaturi de cei dragi.
Mobila achizitionata are ca scop principal satisfacerea nevoilor fiecarei persoane, de aceea este important sa ai in vedere ce spatii de depozitare ai nevoie si alege mobila formata din corpuri principale sau suspendate, asta in cazul in care spatiul iti permite acest lucru.
Mobilier pentru bucataria din apartament
Apartamentele de la bloc nu sunt intotdeauna foarte generoase cu spatiul dedicat bucatariei, asa ca trebuie sa alegi cu multa grija obiectele de mobilier. Un sfat de care sa tii cont in alegerea mobilierului, este sa alegi un coltar comod dotat cu spatiu de depozitare, un mobilier de bucatarie cat mai compact in culori cat mai deschise pentru a da senzatia de spatiu mai mare.
In bucataria mica opteaza pentru mobilier pana in tavan pentru a utiliza fiecare centimetru de care dispui. Poti sa alegi o masa extensibila de perete sau poti opta pentru o masa de bar care sa fie atat loc de lucru si de pregatirea mancarii cat si loc de luat masa in familie.
Bucataria open space in living
Acest tip de bucatarie in stil american, este tot mai populara si mai des intalnita in locuintele oamenilor. Avantajul acestui tip de bucatarie este cel al spatiului- se poate economisi spatiu si ofera senzatia unei bucatarii spatioase. Bucataria open space iti ofera libertarea in ceea ce priveste modul de amenajare, poti aplica o multime de idei nonconformiste pentru ca iti permite spatiul.
Bucataria dreptunghiulara
Acest tip de bucatarie este o provocare in ceea ce priveste amenajarea ei. Amenajarea ei se poate face in forma de L, la care poti adauga o masuta ingusta lipita de peretele opus sau o masa exetensibila. Poti alege in loc de masa clasica, un bar ingust si inalt in culori cat mai deschise.Tine cont ca mobilierul trebuie sa fie si el in nuante deschise precum bej, galben deschis, alb, etc.
Bucataria in stil rustic
Bucatariile rustice ne amintesc de bucatariile bunicilor alcatuite din materiale naturale. Se poate folosi mobilier din lemn masiv, din lemn cu finisaj antic, mobilierul poate fi pana la jumatatea peretelui. Pentru bucataria rustica poti folosi obiecte decorative traditionale.
Cum alegi culoarea mobilierului de bucatarie?
Cele mai potrivite culori pentru mobilierul din bucatarie, sunt nuantele calde. Pentru bucatariile de dimensiuni mici, culorile deschise sunt cea mai buna varianta. Daca spatiul iti permite, atunci poti opta pentru mobilier in culori mai puternice- rosu, galben, verde, negru, insa trebuie sa mergi pe finisaje simple, deschise la culoare sau chiar albe. Nu aglomera incaperea folosind mai multe culori.