Necesitatea obţinerii unui business analysis certification pentru a avansa în carieră

Persoanele care doresc să avanseze în cariera şi să obţină mai multe avantaje în ceea ce priveşte salariul şi bonusurile trebuie să ia în calcul necesitatea obţinerii unui business analysis certification pentru a creşte competentele şi pentru a-şi depăşi condiţia profesională.

O astfel de certificare poate fi obţinută în cadrul unui program educaţional oferit de o companie recunoscută şi cu traineri de succes în domeniul analizei de business.

Cui se adresează cursul de business analysis certification?

Acest curs se adresează tuturor persoanelor care doresc să stăpânească fundamentele analizei de business şi să se pregătească pentru a păşi pe o altă treaptă în cariera lor. Cursul este potrivit persoanelor care se confruntă cu extragerea, analiza, documentarea, dar şi cu verificarea cerinţelor, indiferent de rolul pe care îl joacă în organizaţie. Astfel, cursul se adresează analiştilor de business, analiştilor de sistem, mangerilor de proiect şi de proces, precum şi product owner-ilor.

Ce beneficii oferă cursul şi cum transformă viaţa profesională a cursanţilor?

Un curs online de analiză de business urmat în vederea obţinerii unei certificări în acest sens aduce numeroase avantaje participanţilor:

·  cursanţii au nevoie de mult mai puţin timp de pregătire pentru examen;

·  cursanții învaţă corelând noţiunile teoretice cu practica propriu-zisă, sincronizându-şi experienţa personală în analiza de business cu situaţiile prezentate în timpul cursului;

·  cursanţii vor înţelege diferenţa clară între analiza de business şi alte discipline;

·  cursanţii vor înţelege ce rol vor juca în companie sub titulatura de analist de business, atât în diferite proiecte, cât şi la nivel internaţional;

·  cursanţii vor înţelege cerinţele şi importanța acestora în implementarea soluţiilor de business;

·  cursanţii îşi pot aplica toate cunoştinţele învăţate prin studiile de caz practice;

·  cursanţii pot învăţa metode de extragere, analiza şi documentare a cerinţelor şi le pot aplica;

·  cursul este în format online, uşor de înţeles, materialele sunt disponibile în format text, video și imagini, iar verificările se fac prin teste.

Care este rolul unui analist de business în companie?

În urma absolvirii cursului, participanţii vor purta titulatura de analist de business şi vor avea un rol foarte important în cadrul companiilor din care fac parte. Rolul unui analist de business diferă de la o companie la alta, dar sunt anumite principii care stau la baza acestei ocupaţii.

Analistul de business este acel angajat responsabil cu oferirea unor soluţii pragmatice, care să influenţeze modul în care reprezentanţii afacerilor acţionează, dar şi cu investigarea, controlul şi antrenarea lucrurilor, astfel încât să meargă într-o direcţie corectă. Acest specialist va înţelege perfect complexitatea mediului de afaceri modern şi se va dovedi a fi un agent al schimbării, care pune accent pe nevoia de a îmbunătăţi modul în care companiile operează.

În altă ordine de idei, analistul de business este persoana care identifică şi defineşte soluţii menite să maximizeze beneficiile şi să reducă în mod semnificativ costurile. Analistul de business se implică activ în toate nivelurile funcţionale ale companiilor şi contribuie semnificativ la aceste procese, implementând strategia de business, definind obiectivele şi cerinţele de pe piaţa de afaceri, facilitând şi colaborarea între departamente, între companie şi acţionari, asigurându-se de transparența viziunii afacerii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.