ochelari Polaroid

Ochelari polaroid: ce reprezinta mai exact?

Vara sau in anumite conditii, lumina soarelui este puternica si adesea devine deosebit de orbitoare, deoarece se reflecta pe suprafete, cum ar fi apa, nisip, drum, parbriz sau zapada. Pentru a lupta impotriva acestui fenomen a fost inventata perechea de ochelari polaroid: permite precis suprimarea stralucirii datorita reverberarii luminii.

Pentru a simplifica preintr-un exemplu, lentilele polarizante functioneaza un pic ca jaluzelele: vor elimina reflexiile de pe suprafetele reflectorizante si vor bloca lumina polarizata, astfel incât sa poata trece doar lumina care transporta informatii.

Polarizarea ochelarilor de soare

De ce sunt atât de diferite lentilele polarizate de alte lentile? Raspunsul sta in crearea lor: lumina calatoreste sub forma unei unde electromagnetice, formata dintr-o unda electrica si o unda magnetica. Stralucirea pe o suprafata plana apare atunci când undele de lumina reflectate pe ea vibreaza orizontal, provocând reverberarea unora dintre razele de lumina.

Principala caracteristica a ochelarilor de soare polarizati este reducerea stralucirii cauzate de radiatia soarelui. Aceasta stralucire datorata razelor de lumina provine in principal din reflexia lor pe suprafete plane (drum, apa). Acest lucru provoaca un disconfort si reduce considerabil acuitatea vizuala. De atunci, acesti ochelari polaroid devin cei mai buni aliati ai nostri: de fapt, lentilele lor blocheaza reflexia razelor de lumina.

Principiul polarizarii ochelarilor este urmatorul: vibratia razelor de lumina se face in toate directiile, orizontal si vertical; lentilele polarizate au un filtru care blocheaza vibratiile orizontale, cel care provoaca orbire, pentru a permite trecerea doar a vibratiilor verticale.

Lentilele polarizate au beneficii clare pentru vederea noastra

Acesti ochelari polaroid reduc oboseala ochilor creata de lumina. Prin blocarea reflectarii razelor, acestia ajuta la prevenirea efectului de strabism sau alte afectiuni.

Perechea de ochelari polaroid reprezinta sursa unui confort de vizionare mai bun: datorita filtrarii razelor de lumina, purtatorii de ochelari polaroid nu vor avea o dificultate a privirii fata de ochelarii cu lentile standard. Lentilele polaroid sunt intr-adevar sursa unei claritati mai bune a vederii, a unui contrast mai bun si a unei definitii mai bune a formelor. In cele din urma, acesti ochelari ne imbunatatesc clar acuitatea vizuala intr-un context luminos.

Asociati cu ochelarii de soare si purtati in vacanta, face ca peisajele sa fie si mai frumoase prin marirea culorilor, indiferent daca este albastrul cerului sau verdele naturii. Mai mult, deoarece elimina reflexiile, face apa limpede si mai translucida, suficienta pentru a vedea fundul si toti pestii, daca aveti norocul de a va afla intr-un astfel de loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *