optimizare seo

Optimizare SEO pas cu pas – cat dureaza pana ajungi in prima pagina din Google?

Contextul actual demonstreaza cat de importanta este promovarea pe Internet pentru orice tip de business. Timp de mai bine de un an, o prezenta vizibila si o strategie de comunicare convingatoare si coerenta in online au fost singurele metode prin care afacerile au reusit sa faca fata cu brio unei situatii neprevazute.

Astfel, daca deja detii un business ori daca vrei sa iti deschizi o afacere, indiferent de tipul acesteia, nu poti neglija serviciile de optimizare SEO. Acestea iti vor oferi vizibilitatea pe care ti-o doresti, insa va trebui sa ai putina rabdare inainte de a observa rezultatele.

Esti curios sa afli cat va dura pana cand vei obtine o pozitie de top in Google? Compania www.iagency.ro iti explica, in continuare, care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmeze orice business care hotaraste sa investeasca intr-o strategie SEO.

Primul pas. In acest punct, este esential sa realizezi o cercetare aprofundata, prin care iti cunosti afacerea mai bine, scopul sau, clientii actuali si potentiali, precum si domeniul in care activezi. In aceasta etapa sunt incluse arhitectura de cuvinte cheie, auditul site-ului si alte sarcini care vor duce catre o strategie si o planificare eficienta.

Al doilea pas. Urmeaza partea tehnica, in care se modifica platforma online a business-ului tau in functie de cerintele descoperite la punctul 1. Cand colaborezi cu o agentie specializata in servicii de optimizare SEO, cat se imbunatateste site-ul, poate fi realizata si partea de continut scris.

Al treilea pas. Acum este esential sa lucrezi pe partea de continut scris – de la articole de blog, la meta taguri (titlul si descrierea categoriilor principale, a produselor etc.) pana la informatii despre profilul companiei, totul este relevant! Bineinteles ca rezultatul final trebuie sa tina cont de cuvintele cheie pentru ca rezultatul sa indeplineasca partea de optimizare SEO.

Al patrulea pas. In timp ce continua munca pentru toti pasii de mai sus, aceasta este etapa in care incep sa apara rezultatele concrete. Desi cifrele vor continua se vor afla intr-o expansiune continua in urmatoarele luni, acum vei observa ca site-ul tau are mai mult trafic, creste in pozitiile din Google s.a.

Al cincilea pas. Daca pana acum accentul a fost pus pe partea de optimizare SEO OnPage, a venit momentul sa treci la partea de OffPage. Despre ce este vorba? Pe masura ce site-ul tau incepe sa fie din ce in ce mai bine pus la punct, ar trebui sa investesti in promovare pe social media si in diferite publicatii online.

Al saselea pas. Daca totul a mers bine pana acum, iar pagina ta aduna traficul dorit in mod consistent, vei observa o crestere considerabila a ratei de conversie. Din acest moment, prioritatea ta este sa creezi continut de valoare, care sa fie creativ si sa promoveze in cat mai multe locuri si platforme afacerea pe care o detii.

Fiecare dintre etapele mentionate anterior au nevoie de aproximativ o luna pana cand sunt indeplinite, insa durata lor poate varia de la o afacere la alta. Dupa cum iti poti da seama, daca ai ajuns cu lectura pana aici, optimizarea SEO este un proces complex, care poate fi realizat corespunzator doar prin intermediul unor profesionisti cu experienta in domeniu.

De aceea, ar trebui sa colaborezi cu o echipa de specialisti, precum iAgency.ro. Cu un portofoliu bogat si rezultate pe masura, agentia iti garanteaza ca, pas cu pas, vei ajunge la rezultatul dorit, iar afacerea ta va detine pozitia de top pe care o merita!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.