Zafaran

Prin ce diferă parfumurile orientale de celelalte parfumuri

Astăzi, aproape toate parfumurile sunt făcute cu alcool. Parfumurile arăbești nu conţin alcool. În general, astfel de arome sunt alegerea cunoscătorilor de calitate reală și compoziții rafinate. 

Pentru a te convinge alege un parfum Le Chameau parfum de la Zafaran. Parfumurile orientale sunt izbitor de diferite de parfumurile cu care suntem obișnuiți. Sunt strălucitoare, chiar temperamentale, conțin mirodenii pătrunzătoare și ingrediente exotice. Aroma unui astfel de parfum este grea, foarte groasă, dar în același timp poate fi moale și melodică. Caracteristica principală a parfumeriei arăbești, desigur, pe lângă cele mai interesante compoziții, este persistența. Acesta este un plus semnificativ, urmat de altul: parfumul persistent înseamnă economie. Parfumurile arăbești conțin și afrodisiace naturale, precum concentrate de chihlimbar și/sau mosc.

Uleiuri, arome, afrodiziace

Moscul este cea mai populară componentă a piramidelor parfumurilor arabe. Are un miros dulce-acru. În antichitate, moscul era extras din secreția glandelor de cerb de mosc, iar în zilele noastre se obține rar în acest mod, datorită faptului că a devenit posibilă obținerea ingredientului printr-o metodă mai ușoară – din plante.

Moscul alb este un buchet floral cu o anumită proporție de trandafiri, iasomie și crin. Se numește alb datorită culorii albe a componenţei și consistenței transparente a parfumului rezultat (spre deosebire de moscul obișnuit, care are o culoare maronie). Aromele de mosc alb se disting printr-un parfum floral sofisticat.

Lemn de santal este un parfum dat lumii de India. Acolo, din cele mai vechi timpuri, a fost folosită că tămâie care dă armonie și liniște.

Cedrul oferă parfumului un parfum acid şi lemnos pronunţat. 

Oud este un ulei prețios, care este extras din lemnul arborelui de agar care crește doar în Asia de Sud. Oferă parfumului nu numai note lemnoase rare, ci și un sunet profund și ușor acidulat.

Trandafiri damasc și marocan – printre numeroasele varietăți de trandafiri, Damascul se remarcă prin sunetul floral delicat și romantic, și prin urmare este mai popular în rândul generației tinere. Morocan, pe de altă parte, are un miros mai pronunțat, ușor aspru, care conferă un farmec unic femeilor și bărbaților maturi.

Parfumuri orientale – Principale diferențe

Principalele diferențe dintre parfumurile orientale și celelalte parfumuri sunt:

Naturalitatea. Baza parfumurilor arăbești este complet naturală – acestea sunt uleiuri fără alcool, apă și constituenți chimici.

Persistență. Aromele arăbești, spre deosebire de cele europene, sunt foarte persistente și capabile să-și mențină puterea pe tot parcursul zilei.

Concentrație. Parfumurile arăbești nu sunt deloc o soluție de alcool diluat, așa cum este cazul parfumurilor europene.

Rentabilitatea. Parfumurile arăbești sunt mult mai economice decât cele europene și sunt consumate mult mai rar.

Claritatea aromelor. Parfumurile arăbești, spre deosebire de cele europene, au o istorie bogată, iar din cele mai vechi timpuri, parfumurile din Orient au fost create în principal pentru femeile bogate arabe, șeici și califi.

Proprietăți medicinale. S-a dovedit științific că uleiurile naturale au proprietăți medicinale și au un efect foarte benefic asupra sănătății și dispoziției umane.

Design de sticle. Sticlele exclusive de parfum arăbesc, realizate din cristal de stâncă, încrustate cu aur, lemn și strasuri, precum și decorate cu ornamente orientale, sunt adevărate opere de artă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *