Produse pe care le poți recicla acasă

Atunci când faci curățenie generală și pregătești locuința pentru un nou sezon, e un moment bun să și reciclezi. Așadar, încearcă să te ferești cât mai mult de coșul de gunoi și încearcă să separi produsele care pot fi reciclate de cele care nu mai au nicio salvare. Sunt unele obiecte vechi care nu trebuie aruncate la gunoi, deoarece în zona în care locuiești sunt firme care se ocupă de reciclarea lor, în așa fel încât resursele să nu fie consumate în mod iresponsabil. Iată materiale reciclabile uzuale, pe care oricine le are în casă.

Deșeuri din carton

În primul rând, ori de câte ori cumperi câte ceva de la magazin, s-ar putea să te alegi cu o cutie din carton. Cu toții știm că pe foarte multe dulapuri am aranjat cutiile pantofilor pe care i-am cumpărat de-a lungul timpului sau cutii în care obișnuiam să depozităm tot felul de obiecte. Când vine momentul pentru curățenia generală, poți să de desparți de acele deșeuri din carton și le poți direcționa către un centru de colectare carton. Astfel, faci mai mult spațiu în locuință și, în același timp, contribui la reciclare. 

Deșeuri din sticlă

Sticla este un alt material reciclabil pe care s-ar putea să îl ai acasă, chiar din belșug. Dacă pe lângă sticlele pe care le refolosești anual atunci când umpli cămara cu bunătăți, mai rămân și alte obiecte din acest material, poți să le reciclezi în conformitate cu regulile din zona în care locuiești. 

Deșeuri din plastic

Plasticul este unul dintre cei mai periculoși poluanți, așa că te sfătuim să nu îl arunci la gunoi, ci să obții informațiile de care ai nevoie pentru a-l putea recicla. De obicei, companiile de reciclare din zona în care te afli vor prelua plasticul dintr-un anumit tip de container și îl vor duce la reciclare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *