Quercetin -impotriva radicalilor liberi

Radicalii liberi cauzeaza defectiuni, provocand in cele din urma degenerare celulara, imbatranire prematura si necroza celulara.

In corpul nostru, enzimele antioxidante sunt prima si cea mai puternica linie de aparare impotriva proceselor de oxidare. Cu toate acestea, sistemul nostru antioxidant nu incearca sa elimine complet radicalii liberi, ci să mențină un echilibru pro și antioxidant.

Toti compusii care actioneaza impotriva radicalilor liberi sunt in general numiti antioxidanti.

Termenul de antioxidant acopera o gama larga de molecule care protejeaza alte molecule de un proces numit oxidare. Oxidarea poate afecta moleculele vitale din celulele noastre, inclusiv ADN-ul si proteinele, care sunt responsabile pentru multe procese din corp.

Printre cei mai cunoscuti antioxidanti recomandati in aceasta perioada se afla si Quercetinul, care se califica ca fiind una din substantele importante pentru tratarea infectiilor cu COVID-19, asta datorita efectelor sale antivirale asupra altor agenti patogeni din familia Coronavirus.

Quercetin- Beneficii:

  • Previne infectiile–  quercitina este ideala pentru evitarea infectiilor si a bolilor. Are proprietati antibacteriene, actionand impotriva a numeroase tipuri de bacterii, in special a celor ale stomacului, intestinelor, pielii si sistemului respirator si urinar.
  • Lupta impotriva radicalilor liberi– quercitina are proprietati antioxidante, ajutand la protectia organismului impotriva radicalilor liberi, precum poluarea, fumul de tigara, radiatiile si alte chimicale. De altfel, studiile au evidentiat fapul ca actiunea antioxidanta a quercitinei este mult mai puternica decat cea a vitaminelor C si E, dar si a betacarotenului.
  • Lupta impotriva cancerului- intrucat quercitina are proprietati antioxidante, aceasta poate avea un rol important in combaterea cancerului. S-a constatat ca suprima cresterea celulara haotica si induce moartea celulelor canceroase de la nivelul prostatei, ficatului, plamanilor, sanilor, vezicii urinare, colonului, ovarelor, limfei, glandelor suprarenale si a sangelui.
  • Sustine sanatatea sistemului nervos- quercitina poate contribui la reducerea riscului de aparitie a bolilor neurodegenerative si ajuta la mentinerea nivelului sanatos de serotonina si de dopamina la nivel cerebral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *