Reciclare deșeuri – Beneficii și economii

Creșterea producției de energie din surse regenerabile, este acum un fapt. O consecință directă este creșterea deșeurilor rezultate din surse regenerabile de energie, după încetarea funcționării acestora. Deșeurile sunt considerate în mod tradițional produse inutile, care sunt o sursă de poluare și creează impact negativ asupra mediului. Cu toate acestea, prin procesul de reciclare deșeuri, deșeurile pot fi transformate în materii prime valoroase. Reciclarea este un proces de gestionare a deșeurilor, care poate oferi beneficii atât de mediu, cât și economice dacă este realizată în mod corect. 

Reciclare deșeuri – Beneficii

Poate că ești oarecum familiarizat cu reciclarea gunoiului, poate că nu. S-ar putea să ai câteva îndoieli cu privire la beneficiile sale și vei fi cu adevărat surprins să afli cât de multe sunt, pe lângă faptul că te face și să te simți bine. Reciclarea va împiedica și mai multe zone să fie transformate în gropi de gunoi, va economisi apa și va economisi multă energie. Cu toate acestea, procesul de reciclare deșeuri este doar vârful aisbergului și este mai imperativ să lucrăm în primul rând la reducerea deșeurilor pe care le producem și la reutilizarea acestora.

Reciclare deșeuri – Hârtie

Reciclarea unei tone de hârtie de copiere economisește aproximativ 17 copaci, 26.500 de litri de apă, 1.700 de litri de ulei, mai mult de 2 metri cubi de pământ și suficientă energie pentru a alimenta o gospodărie medie timp de jumătate de an, iar o tonă de hârtie de imprimare din materiale reciclate, economisește 3000-4000kvh energie.

Reciclare deșeuri – Plastic

O tonă de plastic reciclat economisește mai mult de 5700 kWh energie, 16,3 barili de petrol și 23 de metri cubi de suprafață. O problemă majoră în depozitarea deșeurilor de plastic este perioada mare de descompunere.

Reciclare deșeuri – Sticlă

O tonă de sticlă reciclată economisește 42 kWh energie, 0,12 barili de petrol (19 litri), 3,40 kg poluant atmosferic și aproximativ 2 metri cubi de suprafață. Aproape 30% din materialul primar folosit la fabricarea sticlei, provine deja din materiale reciclate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *