Savurează o aventură a gustului: dulceață din fructe de aronia

Fructele de aronia au fost demult recunoscute și folosite că un remediu împotriva unor afecțiuni și pe post de detoxifiant al organismului, dar cu ajutorul unei porții de dulceață de aronia vei avea și o plăcere a gustului adăugată acestor beneficii.

Așa că nu ar trebui să te împiedice nimic în a aduce o porție de sanate și o experiență savuroasă la aceeași masă, cu ajutorul portiilor de dulceață de aronia.

Beneficii multiple

Fructele de aronia (scoruș negru) sunt adevărate pachețele de energie, iar transformarea lor în dulceață de aronia, nu face decât să dea o altă savoare acestor „medicamente” create de natură.

Conținutul ridicat de vitamina C și K ajută la îmbunătățirea tonusului fizic, în vreme ce manganul, carbohidrații, fibrele, caloriile și antioxidanții vor ridică la cote optime sistemul tău imunitar.

Prin urmare, o porție de dulceață de aronia este și gustoasă și sănătoasă, mai ales că produsul este unul bio, fără zahăr adăugat în ingrediente.

Un produs minune

Combinația dintre fructele de scoruș negru, suc de mere, pectină și vitamina C are un important rol caloric în menținerea unei doze de energie la cote optime pe întreagă durată a unei zile.

În același timp, riscurile de a adăuga kilograme în plus este anulat de conținutul redus de zaharuri și acizi grași. În schimb, beneficiezi de un aport important de proteină și fibră, substanțe pe care organismul tău le va asimila fără probleme.

Adaugă dulceața de aronia în mic dejunul tău sau ca o gustare în timpul pauzelor dintre mese și vei avea energia unui atlet de performanță, însoțită de o stare de bine pentru tot restul zilei.

Pentru toată familia

De altfel, dulceața de aronia poate servi drept gustare delicioasă pentru întreaga familie. Adulții se pot bucura de efectele pe care acest aliment le are asupra tonusului lor de zi cu zi, în vreme ce copiii, dincolo de a aprecia gustul acesuti produs, se vor proteja de neplăcutele perioade de răceală sau gripă.

Secretul stă în fructele scorusului negru și concentrația de minim 60% în care acestea se regăsesc în dulceață de aronia. Primele efecte benefice ale fructelor de aronia au fost constatate de amerindieni, care consumau aceste fructe peste iarnă, atât pentru a se feri de bolile de sezon, dar și pentru a menține o stare fizică excelență.

Numai pe aceste considerente și nu ar trebui să ratăm introducerea dulceții de aronia în meniul constant al familiilor noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.