scania de vanzare

Scania de vânzare: top modalități prin care să îți achiziționezi propriul camion

Cumpărarea unui camion are multe avantaje. Camioanele sunt suficient de mari și de rezistente pentru a face față oricărei sarcini. Spațiul și caracteristicile fac din acestea niște vehicule excelente pentru diferite tipuri de business-uri – transport de mărfuri generale, transport de mărfuri alimentare, transporturi frigorifice (cu congelare sau cu refrigerare), transport rutier de deșeuri și gunoaie, transport agabaritic.

Dacă ești în căutarea unui camion Scania de vanzare cu care să îți mărești flota sau și mai bine să îți alcătuiești flota, trebuie să înțelegi în primul rând că procesul de cumpărare al unui camion nu este același cu procesul de cumpărare al unui autoturism. La fel ca în cazul oricărui alt vehicul, trebuie să alegi culoarea, finisajul și motorul, însă pe lângă aceste detalii, este necesară cunoașterea modului în care vei folosi noul camion.  

Dacă alegi să cumperi o Scania de vânzare, citește în continuare articolul și află mai multe despre modalitățile prin care poți achita un astfel de camion – cu banii jos, prin leasing operațional sau prin leasing financiar.

Înainte, însă, de a achiziționa un camion, haide să facem o trecere în revistă a tipurilor de business-uri pentru care se pretează camioanele Scania de vanzare. În funcție de necesitate, dar și de tonajul transporturilor și condițiile de transportare, există mai multe categorii din care poți alege unul sau mai multe camioane cu care să îți mărești flota.

Scania de vanzare pentru diferite tipuri de business-uri

Transportul mărfurilor generale

Acest tip de transport înglobează absolut toate tipurile de mărfuri care pot fi transportate cu ajutorul unui mijloc de transport de marfă standard. Altfel spus, marfa generală nu necesită un transport specializat pe baza unor caracteristici, proprietăți, volum sau greutate specifice. Prin urmare, pot fi transportate cu vehicule standard precum camioane cu semiremorcă, spre exemplu.

Transportul mărfurilor alimentare

Alimentele prezintă grade diferite de perisabilitate. Din acest motiv, acestea trebuie transportate cu mijloace auto frigorifice dotate cu agregate de temperatură controlată în condiții de maximă siguranță și curățenie. 

Transport frigorific cu congelare este folosit îndeosebi pentru alimentele congelate. Acest tip de transport presupune o răcire la temperaturi uzuale de -18/-20 °C.

Transport frigorific cu refrigerare se folosește în transportarea alimentelor care necesită doar răcirea ori păstrarea unei temperaturi constante pe durata transportului. Cel mai adesea sunt folosite în transportarea cărnurilor proaspete, a produselor lactate ori a legumelor și fructelor.

Transportarea deșeurilor și a gunoaielor 

Autovehiculele care se folosesc pentru transportul rutier de deșeuri și gunoaie sunt camioanele cu recipiente speciale care se încarcă direct sau camioane pe care se pot monta containere cu capacitate mare și care sunt deja încărcate.

Principalul avantaj ar fi că aceste autovehicule de colectare să poată încărca cât mai multe deșeuri. În ceea ce privesc criteriile de selecție al acestor camioane trebuie să fii atent la: încărcătura utilă, distanța către stația de transfer, tratare și/sau eliminare, sistemul de recipiente și limitările sau dificultățile în traficul rutier.

Transport agabaritic

Mărfurile agabaritice sau de mare tonaj se referă la acele tipuri de transport care depășesc dimensiunile utile ale unui camion sau greutatea maximă admisă pe osii. Altfel spus, pentru acest tip de transport sunt necesare autorizații suplimentare.

Ce Scania de vanzare să alegi pentru diferite tipuri de trafic?

Trafic regional

Transportul de marfă în trafic regional necesită vehicule ușoare care să faciliteze navigarea. Pentru acest tip de transport, cea mai rentabilă alegere este seria P. Cu un nivel mai scăzut de intrare decât seriile G și R, seria P poate fi folosită pentru lucrările de distribuție în traficul regional.

Trafic urban

Mult mai restrictiv este traficul urban, unde trebuie să fii atent și la ceilalți participanți la trafic, la sensul lor de mers și la accesul mult mai îngust pentru camionul tău. Din acest motiv, Scania vine în întâmpinarea nevoilor de vizibilitate ridicată cu seria L. Poziția scăzută a cabinei facilitează vizibilitatea într-un trafic aglomerat.

Distanțe lungi 

Dacă ai de parcurs zilnic mii de kilometri și viața pe drum a devenit parte din tine, atunci e mai bine să optezi pentru camioane Scania din seria S. Acestea sunt echipate standard cu o cabină de dormit, dar și spațiu suplimentar de depozitare.

Când alegi propriul tău camion trebuie să te ghidezi în funcție de fiabilitate, performanță și economie, iar camioanele Scania de vanzare sunt pregătite să ofere afacerii tale profitabilitate! Dacă te-ai hotărât să îți extinzi flota ori să îți cumperi propriul tău camion, află că există trei modalități atunci când alegi să cumperi o Scania de vanzare.

Achiziționarea camionului cu plata pe loc

Dacă posibilitățile financiare îți permit achiziționarea unui camion Scania de vanzare cu plata pe loc, această modalitate de achiziționare a propriului tău camion este varianta cea mai simplă și rapidă dintre cele trei pe care urmează să le descoperi.

Singura condiție este să pregătești suma cu care să achiți camionul, iar de acolo lucrurile se simplifică. Cu toate acestea, dacă posibilitățile financiare nu îți permit să cumperi cu plata pe loc, mai există alte două variante pe care le poți încerca.

Achiziționarea camionului prin finanțare cu leasing operațional 

Serviciile de leasing operațional oferă soluții flexibile de finanțare pentru închirierea camioanelor și servicii de asigurare personalizate în funcție de nevoile partenerilor. Pachetul chiriei include asigurările CASCO Scania Insurance și VABIS GAP ce sunt, bineînțeles, personalizate în funcție de nevoile afacerii tale. 

Scania România pune la dispoziție costuri previzibile și face posibilă gestionarea riscurilor pe întreaga durată de funcționare a vehiculului. Pentru un avans de 1-3 rate, primești o perioadă de finanțare cuprinsă între 12 și 48 luni pentru vehiculele cu an de fabricație începând cu 2014. 

Achiziționarea camionului prin finanțare cu leasing financiar 

Un contract de leasing financiar reprezintă o investiție sigură, iar Scania Credit dublează această siguranță printr-o variantă de leasing prin finanțarea camioanelor rulate. 

Pachetul serviciului de leasing financiar include asigurările CASCO Scania Insurance și VABIS GAP la care sunt acoperite costurile în funcție de nevoile afacerii tale. Pentru un avans de la 5%, profiți de valoare reziduală de la 0% la 10%, o perioadă de finanțare cuprinsă între 1 și 5 ani și o dobândă mică și fixă de 3,5%!

Achiziționarea primului tău camion este un pas important pentru debutul afacerii tale. Înainte de a alege camionul dorit, analizează istoricul și necesitățile afacerii tale și vezi care sunt modalitățile prin care este cel mai rentabil pentru tine să cumperi camioane Scania de vanzare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *