Speriat de Covid-19? Efectueaza un test PCR si scapa de grija!

Desi au trecut aproape doi ani de la aparitia pandemiei, inca trebuie sa ne protejam si sa ne asiguram ca evitam interactiunea cu alte persoane daca prezentam simptome specifice virusului. Efectuarea unui test PCR ramane in continuare cea mai sigura optiune pentru a verifica daca suntem infectati sau nu.

De ce este important sa efectuezi un test PCR daca prezinti simptome specifice Covid-19?

test pcr

Simptomele specifice infectiei cu virusul Covid-19 sunt urmatoarele: pierderea gustului si a mirosului, febra, tuse seaca si dureri musculare si dureri de cap. Desi efectuarea unui test PCR este cea mai sigura optiune pentru a verifica daca virusul este prezent in organism, poti, de asemenea, sa apelezi la medicul de familie pentru a-i descrie starea pe care o simti in momentul respectiv. Medicul specialist este singurul care te va ghida mai departe si iti va sugera un tratament corespunzator in functie de afectiunea pe care o ai.

Avand in vedere ca ne aflam in perioada friguroasa, iar diferentele de temperatura sunt tot mai mari exista riscul ca organismul nostru sa se desensibilizeze si sa avem fie o simpla raceala, fie o gripa sezoniera. Totusi, in functie de activitatile desfasurate anterior si in functie de simptomele pe care le prezinti, medicul de familie iti poate recomanda efectuarea unui test PCR.

De ce aceasta metoda de diagnostic este cea mai de incredere?

Testul PCR reprezinta un proces ce face parte din biologia moleculara, fiind capabil sa identifice o molecula de ADN din milioane, totul intr-un timp aproximativ scurt. Metoda pe care o cunoastem in prezent reprezinta unul dintre cele mai dezvoltate instrumente de diagnostic al bolilor, fiind intalnit si in cazul investigatiilor criminalistice.

Acuratetea si precizia pe care o ofera acest instrument sunt principalele aspecte pentru care personalul medical recomanda efectuarea acestuia in cazul in care pacientul prezinta simptome. Procesul de colectare are doua etape respectiv, extractia si PCR. Cu toate acestea, pacientului i se recomanda sa nu consume alimente si nici bauturi inainte de efectuarea acestuia pentru un rezultat cat mai corect.

Desigur, exista mai multe tipuri de teste, insa efectuarea unui test PCR va garanta un grad de acuratete foarte mare, fara recomandarea de a repeta un alt test. Indiferent de metoda pentru care vei opta, te asteptam in centrele de testare Synlab! Programeaza-te online sau telefonic acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *