Stiti cum sa alegeti un ciocan hidraulic potrivit?

Cumpararea unui ciocan hidraulic poate fi destul de dificila. De ce? Ei bine, pentru ca exista foarte multe variante si poate fi coplesitor sa gasiti optiunea perfecta.

De aceea v-am pregatit o serie de sfaturi care sa va ajute sa luati decizia corecta.

  • Stabiliti tipul de activitate in care urmeaza sa folositi piconul

Un ciocan hidraulic reprezinta o investitie majora, de aceea trebuie sa va fie foarte clar tipul de activitate in care il veti folosi. In functie de dimensiunea proiectului veti putea alege tipul de picon potrivit.

Daca ciocanul este prea mic pentru o lucrare, atunci se va supraincalzi iar operatorul va fi tentat sa insiste intr-un loc mai mult de 20 de secunde. Drept urmare, cuiul picon probabil va ceda si veti avea de efectuat reparatii costisitoare.

Daca aveti un proiect mic, de exemplu amenajarea teritoriului, va veti descurca cu un ciocan mic. Insa, pentru o activitate mai dificila, cum este mineritul, un picon de o dimensiune mai mare cu mai mult impact este varianta potrivita.

  • Luati in considerare debitul hidraulic

Pentru o functionare eficienta, debitul necesar ciocanului dvs. hidraulic trebuie sa fie compatibil cu utilajul pe care va fi atasat. Nu toate picoanele au aceleasi cerinte hidraulice.

Este important sa verificati acest aspect pentru a evita defectarea ciocanului hidraulic. Un debit prea mic va determina scaderea puterii de impact a instrumentului, pe cand unul prea mare va cauza supraincalzirea.

  • Tineti cont de tipul carcasei

Un ciocan hidraulic are nevoie de o carcasa pentru a fi protejat. In acest fel, piconul este ferit de patrunderea prafului in interior, iar operatorul beneficiaza de un confort sporit prin reducerea vibratiilor.

Insa, dvs. trebuie sa decideti ce tip de carcasa vi se pare cel mai potrivit. Varianta de carcasa silentioasa este foarte populara. Aceasta are un design care protejeaza piconul dar, in acelasi timp, reduce la minim zgomotul.

Carcasa de tip lateral are ca avantaje dimensiunea mica si faptul ca este usor de intretinut. Iar varianta de tip Top este potrivita pentru lucrari de excavare si contribuie la reducerea riscului de rupere a cuiului picon.

  • Luati in considerare cheltuielile de intretinere

Intretinerea unui ciocan hidraulic nu poate fi neglijata. Este recomandat sa faceti cateva calcule, inainte de achizitionarea piconului, pentru a afla cat veti cheltui cu intretinerea.

Un ciocan hidraulic poate avea o viata lunga dar numai daca aveti grija de el. Incarcarea cu azot, lubrifierea sau schimbarea la timp a componentelor uzate sunt doar cateva dintre aspectele ce trebuie luate in calcul.

  • Alegeti in functie de calitate, nu de pret

Achizitionarea picoanelor este intr-adevar costisitoare. Insa, trebuie sa aveti in minte motivele pentru care costa atat de mult: sunt deosebit de eficiente intr-o varietate de aplicatii diferite. Iar munca pe care o au de facut nu este deloc una usoara.

Daca sunteti in cautarea unui ciocan hidraulic dar nu stiti excat ce sa alegeti, intrati pe https://www.mechanicus.ro/. Echipa Mechanicus are o experienta de peste 15 ani si va poate ajuta sa alegeti piconul potrivit pentru nevoile dvs.

In plus, puteti beneficia de sprijin si dupa achizitionarea ciocanului hidraulic. Tot la Mechanicus puteti sa va incarcati piconul cu azot, sa achizitionati piese de schimb sau sa-l aduceti pentru orice tip de reparatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *