Strategii SEO de top pentru creșterea traficului pe orice site
Mai aduce SEO rezultate? Da, specialiștii spun că optimizarea corectă pentru motoarele de căutare funcționează și aduce rezultate excelente celor care au o afacere digitală. De asemenea, experții spun că acesta este un canal de promovare mult mai ieftin decat reclamele plătite. Practic, SEO îți aduce trafic organic, calificat, pe site. Cu acest trafic, tu poți să faci apoi ce vrei: să vinzi, să retargetezi cu reclame etc. Iată câteva strategii de top folosite de specialiști pentru a optimiza orice site din punct de vedere SEO!
- 1. Optimizarea pentru intenția de căutare a utilizatorului
Înțelegerea intenției de căutare a utilizatorilor și alinierea conținutului cu aceasta este cel mai important pilon în SEO. Motoarele de căutare precum Google sau Bing continuă să își perfecționeze algoritmii pentru a oferi rezultate cât mai apropiate de intenția utilizatorului. Asigură-te că titlurile, metadescrierile și conținutul principal răspund direct la întrebările frecvente ale publicului tău țintă.
De exemplu, dacă oamenii caută pe internet “vacanțe ieftine în Egipt”, iar tu optimizezi SEO pentru resorturi de lux, în mod cert vei pierde segmentul de trafic care caută oferte de buget. Pentru a-i atrage pe site-ul tău, este necesar să scoți în evidență prin optimizare SEO exact ofertele și discounturile pe care le ai.
- 2. Folosirea cuvintelor cheie în mod strategic
Era o vreme când tot ce trebuia să faci pentru a optimiza SEO un text era să introduci de multe ori cuvântul cheie vizat și sinonimele sale. Ei bine, algoritmul nu mai funcționează așa, ba chiar poți fi și penalizat pentru astfel de tactici.
Cuvintele cheie trebuie folosite în mod strategic și, foarte important, nu în exces. Plasează cuvintele cheie în titluri, subtitluri, introducere, conținutul corpului și în concluzii, fără a afecta naturalețea textului. Construiește câmpuri semantice în jurul acelui cuvânt cheie în loc să îl repeți de prea multe ori. Dacă îți dorești o creștere de trafic pe site corect efectuată, poți apela la specialiștii PGG Web.
- 3. Optimizarea pentru dispozitive mobile
Probabil nu mai este nevoie să spunem că peste 70% dintre căutările care se fac pe internet vin de pe dispozitivele mobile. De aceea, nu ne miră faptul că Google a adoptat indexarea mobile-first. Acest lucru înseamnă că versiunea mobilă a site-ului tău este considerată versiunea principală. Asigură-te că site-ul tău este responsiv și că performează bine pe toate dispozitivele, nu doar pe desktop.
- 4. Îmbunătățirea vitezei site-ului
Viteza de încărcare a site-ului este un factor de bază atât pentru clasamentul SEO, cât și pentru experiența utilizatorului (UX). Folosește instrumente precum Google PageSpeed Insights pentru a evalua și a îmbunătăți constant timpul de încărcare al paginilor tale.
- 5. Crearea de conținut valoros și relevant
Practic, nu poți face optimizare SEO fără conținut pe site. Cu cât ai mai puțin conținut pe site, cu atât posibilitățile de SEO sunt mai reduse. Publicarea regulată de articole de blog bine documentate, ghiduri, infografice, studii de caz și orice alte materiale text, imagine sau video care te avantajează este ceea ce îi va arăta lui Google că site-ul este activ și poate fi clasat mai sus.
Știm că postarea de conținut de calitate pe un site nu este chiar cel mai ușor lucru din lume. De aceea, poți apela la servicii profesionale de optimizare SEO care să se ocupe de toate aceste lucruri pentru tine.
- 6. Strategii de link building
Linkurile externe (backlink-urile) sunt foarte importante pentru SEO. Oricât de bun ar fi site-ul tău, el trebuie validat de alte site-uri mai cunoscute și mai puternice pentru a fi luat în considerare de Google. Validarea aceasta se traduce printr-o recomandare de la un site cunoscut spre site-ul tău – adică printr-un link de la ei la tine. Dacă activezi pe o nișă competitivă, această strategie este cu atât mai importantă.
- 7. Utilizează Schema Markup
Schema Markup este un cod pe care îl poți adăuga pe website pentru a ajuta motoarele de căutare să înțeleagă conținutul paginilor. Această strategie îmbunătățește modul în care paginile tale sunt reprezentate în SERP (rezultatele paginilor de căutare), crescând șansele de a atrage clickuri.
De exemplu, folosind Schema Markup, vizitatorii îți vor putea vedea recenziile de produse direct în rezultatele Google, atunci când caută pe internet un produs similar cu al tău.
Nu în ultimul rând, trebuie să îți amintești că SEO nu este ceva ce faci azi și mai faci peste 3 luni. SEO este o strategie de promovare pe termen lung și cere constanță. Google Analytics și Google Search Console ar trebui să îți devină cei mai buni prieteni. Iar dacă timpul nu îți permite să înveți și să implementezi astfel de strategii SEO, însă îți dorești rezultate, sfatul nostru este să apelezi la o agenție SEO profesională precum PGG Web.