Termopan cu trei foi de sticla. Beneficii geam tripan

Avand in vedere ca facturile la curent sunt intr-o continua crestere, proprietarii de case sunt (pe buna dreptate) in cautarea unor modalitati eficiente de a reduce costurile cu electricitatea si gazul si de a reduce cantitatea de energie folosita. Drept urmare, proprietarii de case privesc din orice unghi pentru a gasi solutii la aceasta dilema.

Termopanele (https://stirileprotv.ro/stiri/a/p-consideratii-pretioase-privind-ferestrele-in-proiectarea-unei-case.html) cu trei foi de sticla urmeaza termopanelor cu geam dublu. Oferind o abordare cu 3 straturi a geamurilor, aceste termopane isi propun sa capteze mai multa caldura in casa si sa reduca necesitatea unei cantitati mai mari de energie. Dar care sunt practic beneficiile geamurilor tripan?

Unele din principalele beneficii includ:

– Reduc pierderile de caldura

– Permit pastrarea unei cantitati mai mari de caldura in interior

– Minimizeaza transferul de zgomot

Dar, exista si unele dezavantaje ale geamurilor tripan, cum ar fi cresterea costurilor in comparatie cu geamurile duble, precum si reducerea luminii naturale care poate patrunde in casa.

Haideti sa vedem in detaliu care sunt cele mai importante beneficii ale geamurilor tripan.

Pierderi reduse de caldura

Una din principalele consideratii atunci cand se urmareste modernizarea ferestrelor sau usilor este impactul asupra eficientei energetice. Geamurile termopane tripan pot ajuta la reducerea pierderilor de caldura gratie grosimii mai mari si a stratului suplimentar intre interior si exterior. Acest lucru ajuta la mentinerea energiei termice in interiorul proprietatii, ceea ce inseamna ca trebuie folosita mai putina energie pentru a mentine casa calda.

Caldura ramane in interiorul locuintei

Similar cu ceea ce am notat mai sus, geamurile termopan tripan ajuta la captarea caldurii in interiorul casei. Acest lucru este deosebit de util in lunile reci, cand trebuie sa mentineti sursele de caldura mai mult in functiune.  Cand stiti ca aveti geamuri termopane tripan, puteti opri linistit centrala sau sa o setati la o temperatura mai joasa, pentru ca aveti garantia ca interiorul va ramane calduros mai usor.

Minimizarea transferului zgomot

Daca locuiti pe o strada principala sau pe o strada aglomerata, atunci geamurile de termopan tripan va pot ajuta cu diminuarea zgomotului din exterior. Practic, ceea ce se aude pe strada nu va ajunge atat de usor in interior si va veti putea bucura de mai multa liniste. Pe de alta parte, nici ceea ce vorbiti in casa nu se va auzi la vecini, iar acest lucru sporeste de asemenea gradul de confort.  Daca aveti o casa zgomotoasa cu multi copii care alearga sau va place sa ascultati muzica la volum ridicat, atunci configuratiile geamurilor termopan tripan va pot ajuta. Pentru ca sunt mai groase, ele nu permit trecerea zgomotului atat de usor din interior spre exterior si invers, din exterior spre interior.

Iata deci care sunt beneficiile majore ale geamurilor termopan tripan. Tineti cont de acestea, luati in calcul nevoile dumneavoastra si stabiliti daca pot aduce intr-adevar valoare pentru proprietatea dumneavoastra si pentru confortul propriu.

Daca va decideti sa faceti trecerea la geamuri termopan tripan, cautati un producator bun, care sa va ofere preturi avantajoase si servicii de calitate. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *