Tipuri de pat

Un pat bun se alege in momentul in care esti bine informat despre dimensiuni si stilurile disponibile. Patul este elementul principal al dormitorului, de accea trebuie sa indeplineasca mai multe cerinte practice dar si estetice.

Tot ce ai nevoie este un pat in care sa dormi relaxat, cu design potrivit cu restul decorului din dormitor, acesta sa nu ocupe mult spatiu, sa-ti indeplineasca nevoile specifice de depozitare, etc.

Paturile se gasesc la diferite dimensiuni cum ar fi:  (90 x 200, 140 x 200, 180 x 200, etc.) sau diferite stiluri (traditional, industrial, rustic, etc).

Pat cu platforma este un model popular de pat, mai scund decat modelele traditionale, cu sistem de arcuri in interiorul saltelei. In compozitia lui se afla doar platforma de lemn simpla, sau din alte materiale, pe care vine asezata salteaua. Aspectul este unul modern si ofera confort. Acest pat poate sa aiba o singura tablie sau chiar deloc.

Pat cu tablii la cap si la picioareacest tip de pat contine tablii confectionate de cele mai multe ori din lemn sau fier. Exista diferite design-uri de tablii, unele confectionate din bare de fier sau otel, iar altele din metal sau lemn sau placi din lemn sculptat ornamental. Paturile cu tablii curbate se numesc paturi sanie si se potrivesc in decorurile mai sofisticare, iar daca esti iubitor de acest stil, opteaza pentru un model cu tablie tapitata cu piele. Paturile in forma de coroana, cu patru stalpi, sunt specifice stilului Santiago si se potrivesc in decorurile clasice cu influente baroce.

Pat extensibileste o canapea mobila ce se poate transforma in pat prin extragerea saltelei printr-un sistem de extensie sau prin rabatarea spatarului. Acest tip de pat trebuie ales cu grija deoarece este utilizat zilnic, iar structura de rezistenta trebuie sa fie din lemn tare, mecanismul sa fie usor de utilizat, salteaua si pernele sa fie confortabile pentr corp. Acest tip de pat este excelent pentru camera de oaspecti sau pentru livingul unei garsoniere.

Pat Murphy- este un pat vertical rabatabil, salteaua este asezata pe platforma din lemn si este asigurata cu benzi elastice pentru a-si mentine pozitia cand patul este inchis.

Pat cu baldachincolturile patului se prelungesc in sus, depasesc tablia de la cap, stalpii pot fi impodobiti cu diferite ornamente si pot sustine un acoperis plan sau un baldachin. Acest tip de pat este specific dormitoarelor in stil opulent, cu influente baroce datorita farmecului diferit al acestuia. Baldachinul este realizat dintr-un material vaporos in culori deschise.

Pat cu spatiu de depozitareacest pat are capacitatea de depozitare in functie de nevoile tale. Poti alege pat cu sertare laterale.

Paturi suprapusepaturile suprapuse sunt ideale in camera copiilor si economisesc mult spatiu in camera mai ales in garsoniera.

Acorda suficient timp pentru alegerea patului potrivit pentru tine. Este o achizitie importanta pentru locuinta asa ca pune in balanta avantajele si dezavantajele fiecarui tip de pat si alege varianta care ti se potriveste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.