scaderea-cheltuielilor-companiei

Top 5 Soluții pentru a Scădea Cheltuielile în Afacerea ta

Sunt mai multe tactici pe care antreprenorii le folosesc pentru a maximiza profitul și pentru a minimaliza cheltuielile. De fapt, trebuie să controlezi cheltuielile cât mai bine cu putință, iar noi te putem ajuta cu câteva soluții în această privință. De multe ori, e vorba doar de anumite decizii simple, dar care pot implica schimbări profunde și totodată benefice asupra afacerii tale.

Dezvoltă un plan bine pus la punct

Atunci când deții o afacere, trebuie să cunoști absolut toate detaliile și elementele care o pot influența. Trebuie să fii realist cu situația actuală și să știi unde vrei să te îndrepți cu firma.

De aceea este recomandat să ai un plan pe care să îl urmezi cu strictețe, pentru a nu avea surprize în viitor și ca tu să ai o soluție înainte ca problema să apară.

Implementează digitalizarea

Tehnologia a ajutat firmele să scadă costurile asociate cu multe părți ale firmei. De exemplu, încearcă să elimini tot ce necesită printarea unei foi, să renunți la contractele cu firmele de telefonie mobilă, prin implementarea unui sistem VoIP, și așa mai departe. Tehnologia a ajuns într-un punct la care nu ne-am fi imaginat că ar putea ajunge acum 5 ani, dar cu siguranță ea poate reduce semnificativ costurile pe care le are o companie.

Cumpără echipament refurbished

Unul dintre sfaturile cele mai bune pe care le putem da noilor antreprenori este ca aceștia să NU cumpere echipament IT nou, mai ales dacă au un buget redus și vor să reducă costurile cât mai mult posibil. În schimb, ei pot opta către echipamente refurbished, care funcționează la fel de bine precum cele noi. Un pionier al aceste industrii în România este Server-Config.ro. Adeseori, se poate primi o garanție de 12 / 24 luni sau până la 5 ani (cu extinderea garanției, chiar dacă produsul a fost folosit, deoarece se efectuează diverse teste menite să evalueze starea actuală a dispozitivului respectiv.

Caută un contract de parteneriat bun

E posibil să pierzi mulți bani în marketing, dar e un aspect vital în dezvoltarea unei afaceri. Dar, dacă ești limitat în privința bugetului, poți căuta anumite parteneriate, iar cu ajutorul lor să aduci fluxul de clienți pe care îl dorești, fără a cheltui prea mulți bani în reclame. Cu un astfel de parteneriat, două site-uri își pot face practic reclamă reciproc, în care ambele afaceri au de câștigat.

Compară cifra de afaceri și cheltuielile cu alte companii din domeniu

Încearcă să descoperi o firmă asemănătoare cu a ta, care activează în același domeniu și are un număr similar de angajați. După, compară datele ei (cifră de afaceri, cheltuieli, profit, etc.) cu alte tale și observă diferențele. Aceasta nu e neapărat o metodă de a scădea cheltuielile, dar e o metodă de a afla exact unde irosești banii pe care ai putea să îi investești în alte locuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.