Tot ce trebuie sa stii despre o bicicleta electrica: ghid de achizitii

Tot ce trebuie sa stii despre o bicicleta electrica: ghid de achizitii

O data cu noile tehnologii existente pe piata, toate mijloacele de deplasare au fost imbunatatite si aduse la un standard ideal pentru a creste calitatea vietii. Multe persoane prefera sa se deplaseze cu ajutorul unei biciclete pentru ca se pot feri foarte usor de traficul infernal. In plus, o plimbare in aer liber a adus intotdeauna beneficii din punct de vedere psihic.

Prin intermediul unei biciclete, drumul spre locul de munca nu mai este ingreunat de corvoada strazilor in permanenta aglomerate. Astfel, o buna parte a timpului dumneavoastra poate fi salvat prin intermediul unui astfel de mijloc de deplasare. Va puteti bucura de toate frumusetile naturii si va veti incarca bateriile pentru o noua zi.

Cat de utila este o bicicleta electrica?

Diferenta intre bicicleta clasica si cea electrica o face acumulatorul care permite deplasarea intr-un mod facil si usor. Implicit, pedalatul nu mai este o activitate pe care sa trebuiasca sa o realizati zilnic, astfel ca, dumneavoastra va puteti destresa si relaxa pana la destinatie.

Bicicleta electrica a devenit un lucru extrem de dorit de impatimitii tuturor beneficiilor cu care o bicicleta vine la pachet. Insa, pedalatul, chiar si pe distante scurte, poate fi foarte obositor, in special pentru persoanele care nu se afla la prima tinerete.

Bicicleta electrica are aceeasi structura precum a bicicletei clasice si aproape acelasi aspect. Ceea ce vine in plus la o bicicleta electrica sunt motorul electric si acumulatorul. De punerea in miscare a bicicletei se ocupa motorul pe care-l veti regasi, de regula, in butucul din fata sau in cel din spate.

Motorul este alimentat cu energie de acumulator care se regaseste, in cele mai multe cazuri, pe portbagajul bicicletei sau langa roata din spate. Provelo a creat biciclete electrice care se supun tuturor  normelor si reglementarilor in vigoare. Astfel, potrivit legislatiei prevazute de Uniunea Europeana, motorul unei biciclete electrice are puterea maxima de 250 W, ceea ce genereaza o viteza maxima de 25 km/h.

Pentru siguranta conducatorului bicicletei, precum si pentru pietoni sau pentru participantii la trafic, aceste reglementari sunt deosebit de importante. Bicicleta electrica este un dispozitiv care sa usureze viata oamenilor, nu care sa o puna in pericol.

3 avantaje pentru care oamenii aleg un astfel de mijloc de transport

Din ce in ce mai multe persoane isi orienteaza atentia spre o bicicleta electrica. De altfel, existand cerere, veti regasi pe piata si numerosi furnizori de astfel de biciclete. Este foarte important sa analizati fiecare oferta inainte de a achizitiona pentru a dispune de toate avantajele prezentate in continuare:

  • Costurile. Preturile unei biciclete electrice depasesc, fara nicio indoiala, costurile unei biciclete clasice. Acest lucru se datoreaza intocmai faptului ca cele clasice nu ofera aceleasi avantaje. Totusi, facand o scurta comparatie intre deplasarea cu o bicicleta electrica si deplasarea cu automobilul personal, veti realiza mari diferente.

Bugetul pe care va trebui sa il alocati solicita un minimum de efort doar in momentul achizitiei. In folosirea constanta, veti sesiza economii substantiale, bicicleta avand nevoie doar de sursa electrica de incarcare.

  • Aspectul. Provelo creeaza cele mai actuale modele de biciclete electrice pentru a fi intotdeauna in pas cu noile tendinte. La preturi accesibile veti avea parte de modele inedite de biciclete care va pot duce in cel mai scurt timp la destinatie.
  • Timpul. Poate cel mai important avantaj pentru persoanele care utilizeaza deja un astfel de dispozitiv este economia din punct de vedere al timpului. Toate orele petrecute in ambuteiaje de kilometri vor fi schimbate cu un drum scurt si eficient. In acest mod, va veti putea organiza mai bine si veti avea mai mult timp pentru alte activitati. 

Cere sfatul biciclistilor cu experienta!

O persoana care foloseste zilnic o astfel de bicicleta iti va putea oferi raspunsul tuturor intrebarilor pe care le ai despre acest produs. De asemenea, reprezentantul unui magazin care pune in vanzare astfel de biciclete trebuie sa fie pregatit cu toate specificatiile produselor. Pentru ca este o achizitie importanta, trebuie sa ne documentam temeinic si sa adresam cat mai multe intrebari.

Inainte de a comanda bicicleta electrica trebuie sa ne asiguram ca modelul ales ni se potriveste. Explica-i persoanei careia ii adresezi intrebarile tale care sunt nevoile pe care doresti ca aceasta bicicleta sa ti le satisfaca. Tipurile de motoare diferite, bateriile diverse si accesoriile pot face diferenta dintre modelele de biciclete electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *