Tu cand ti-ai efectuat ultima data toate seturile de analize medicale?

Seturile de analize medicale cuprind o diversitate de metode bacteriologice, biochimice, imunologice si multe altele care le ofera cadrelor medicale informatii utile despre starea organismului si despre modul in care acesta functioneaza din punct de vedere patologic. Pentru rezultate cat mai corecte si concise, probele trebuie sa se recolteze de obicei dimineata, intre orele 07 si 10. Afla si tu mai multe despre acest subiect si citeste in continuare!

Cand se pot efectua seturile de analize medicale?

analize medicale

De regula, gama de analize medicale din ambulatoriu se realizeaza de regula la recomandarea medicului specialist, medicului de familie sau a medicului clinician, care in urma unei consultatii are nevoie de mai multe informatii cu privire la starea pacientului. Probele de laborator reprezinta una dintre cele mai adecvate conduite terapeutice, intrucat mai multe boli sau afectiuni pot avea simptome clinice asemanatoare.

In plus, se pot face si investigatii profilactice fie la angajare, controale periodice, fie pentru asigurari de viata. Exista un numar destul de important de pacienti care solicita pe cont propriu realizarea unor analize medicale, de regula anual, pentru a-si monitoriza starea de sanatate de la momentul respectiv.

In medicina clinica, investigatiile de laborator sunt utilizate pentru:

  • Punerea unui diagnostic,
  • Pentru a monitoriza evolutiei unei boli si pentru a urmari eficientei tratamentului;
  • Efectuarea unui screening in vederea depistarii active a unor afecituni subclinice.

De regula, conceptia generala este ca stadiul avasnat al unei boli reprezinta singura cauza posibila de modificare a rezultatelor investigatiilor de laborator. Totusi, exista o multitudine de factori in afara bolilor care pot modifica compozitia fluidelor din corp.

De ce este important controlul periodic?

In situatia in care un pacient este depistat cu o boala, cel mai sigur mod de verificare al diagnosticului este efectuarea unor teste de laborator. Pentru o sanatatea buna pe termen lung, cadrele medicale recomanda efectuarea la timp a testelor de laborator in mod periodic si un stil de viata sanatos in vederea unei vieti lungi si lipsita de afectiuni.

Pentru pacientii care au nevoie de un centru sau de un laborator specializat in care sa isi efectueze investigatiile necesare, pot apela cu incredere la centrele de recoltare SYNLAB. Analizele pot fi decontate daca te prezinti cu trimitere de medicul specialist sau medicul de familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *