camin batrani Bucuresti

Un camin batrani Bucuresti – loc de liniste si refugiu

In cazul persoanelor care nu au rude apropiate ideea de a beneficia de un loc intr-un camin batrani Bucuresti este una foarte ofertanta. Desigur ca acest spatii nu sunt destinate exclusiv persoanelor ramase singure, ci sunt potrivite pentru oricare varstnic doreste sa isi faca aceasta etapa a vietii mai placuta.

Este foarte important pentru persoanele varstnice sa fie ascultate si intelese. Empatia este unul dintre principiile primordiale in functie de care caminele de batrani si desfasoara activitatea. Personalul de specialitate si personalul auxiliar sunt instruite astfel incat sa le ofere o stare de liniste si confort tuturor rezidentilor.

Pe langa angajatii caminelor, vartnicii au ocazia in foarte multe momente de a socializa intre ei. Persoanele ajunse la batranete au experiente de viata multiple, aspecte mai placute si mai putin placute prin care au trecut. Astfel, un loc in care exista covrastnici cu care pot impartasi si cu care se pot asemana in unele circumstante este, de fapt, un loc de refugiu si nu de institutionalizare.

In cadrul unui camin pentru batrani, acestia isi pot gasi chiar si linistea spirituala. Unele dintre aceste centre pun la dispozitia varstnicilor consiliere duhovniceasca. In special in aceasta etapa a vietii, foarte multe persoane isi gasesc linistea in elemente spirituale. Credinta este o forta majora care ii ajuta sa se impace cu sine si sa depaseasca momentele dificile.

Activitatile care au la baza interactiunile umane sunt un alt exemplu de modalitate de petrecere a timpului liber. Jocurile de societate ii ajuta atat pentru a se cunoaste mai bine si pentru a lega prietenii stranse, cat si pentru a-i stimula intelectual.

Incurajarea autonomiei in camin batrani Bucuresti

In cadrul unui astfel de camin, persoanele varstnice apte sunt incurajate sa desfasoare o serie de activitati care au la baza stimularea autonomiei. Desigur ca aceste activitati le sunt adresate persoanele carora starea medicala si fizica le permite acest lucru.

Pentru persoanele cu o autonomie scazuta sau persoanele imobilizate, ingrijirile si atentia se indrepta catre starea de sanatate. Medicii specialisti vor avea in vedere ca medicamentatia sa fie corecta, consulatiile sa fie efectuate in timp util si in permanenta sa aiba parte de supraveghere. De asemenea, tot ceea ce inseamna igiena si curatenie vor fi asigurate de personalul auxiliar.

In cazul persoanelor varstnice care si-au conservat autonomia foarte bine, personalul unui camin batrani Bucuresti va incuraja intotdeauna mentinerea acesteia. Igiena corporala este unul dintre elementele pe care se pune cel mai mult accent. In acel spatiu convietuiesc un numar de persoane, iar pentru a fi un mediu placut, fiecare dintre acestea trebuie sa aiba grija de igiena proprie.

De asemenea, persoanele varstnice care doresc se pot implica si in activitatile de curatenie in salile de lucru, in camere sau chiar de gatit. Printre activitatile care stimuleaza autonomia se enumera si seratele de dans, teatru sau film.

Excursiile sunt o alta forma prin care varstnicii isi petrec timpul in cadrul unui camin. Unele dintre aceste activitati sunt extrem de dificil, daca nu imposibil de realizat, de o persoana singura care nu se afla intr-un astfel de centru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *